Over Willy Sietsma

Ik ben 51 jaar, moeder van twee pubers van 16 en 19, samen zijn we eigenaar van kater Mikki. Een van mijn kinderen leeft voornamelijk bij mij, de ander voed ik op in co-ouderschap.

Pas jaren na twee relatiebreuken, kwam ik achter het verschijnsel ‘narcisme’. Wat vielen er kwartjes, en wat bracht het een gevoelsleven boven. Ik was zo vreselijk boos. Boos op hen, maar ook op mezelf. Hoe kon een slimme zelfstandige vrouw dit overkomen? Ik schaamde me en voelde me schuldig naar de kinderen toe.

Na de eerste relatie was ik kleiner dan klein en mezelf volledig kwijt. Ik maakte hem gelukkig en hij zichzelf. Toen ik uit de relatie erna stapte, was is leeg getankt. Ik was mijn dromen, mijn energie, mijn gezondheid, het vertrouwen in mezelf, in mannen, in anderen en in relaties kwijt.

Ik begrijp nu waarom mijn rouwproces zo lang duurde, narcisme maakt het nog rauwer. Met dat besef kon ik eindelijk helen en weer mezelf worden. Het klinkt misschien raar, maar ik ben inmiddels blij met narcisme, om wat en waar het me heeft gebracht.

Ik hoor zo vaak dat vrouwen – en ook mannen – pas jaren na de relatie ontdekken dat hun voormalige partner narcistisch gedrag vertoonde en nog vertoont. Dat is de reden dat ik besloten heb de begeleiding van gescheiden moeders toe te spitsen op herstellen van en weerbaarder worden tegen narcisme.

Er zijn zoveel goedwillenden en kinderen die zo zwaar beschadigd raken, dat moet stoppen. Daarom is het ook mijn missie om narcisme aan ‘de wereld’ bekend te maken, zodat het wordt erkend, herkend en de gevolgen kunnen worden voorkomen.

Opleiding

Academie voor Counselling en Coaching (ACC)
SchoolvoorCoaching

Ik ben gebonden aan de Ethische regels van de ACC

Site

Ontwikkeld door en in samenwerking met Glenn Tuyt van Zimple Creations

Fotografie

Door Willy Sietsma (landschappen)
Door Gert Slagmolen, Perfect GS Picture (portretserie)
Vanuit stockfoto’s (blogs)