Narcisme is een hot topic tegenwoordig, zeker in Amerika waar voorbeeld na voorbeeld in de krant staat. Ik merk bij netwerkbijeenkomsten ook altijd dat het onderwerp leeft en dat iedereen er wel een beeld bij heeft. Dat beeld is niet altijd goed, helaas.

Dat is best gevaarlijk, want iedereen kan er mee te maken krijgen. Als partner, een familielid of vriend, je collega, je leidinggevende, je directeur. Maar ook je psycholoog, je coach, je trainer. Je advocaat, de rechter etc.

Je bent mooi in de aap gelogeerd. Bij een, zoals dat genoemd wordt ´open´ narcist, zoals in Amerika, is het herkenbaar. Maar bij de meeste narcisten merk je er niets van, dat is er sprake van ´verborgen´ narcisten. Het misbruik is voorbestemd voor de partner, de kinderen en-of andere gezinsleden. Naar buiten toe wordt een ideaalbeeld getoond.

Heb je closer contact met de narcist op privé en/of zakelijk gebied dan kun je vaak wel voelen dat er iets niet klopt, maar je kunt er je vinger niet op leggen. Als het contact intensiveert, dan bestaat dat kans dat je gemanipuleerd wordt of gedevalueerd.

Heb je een beroep waarbij je met beide partners of met een slachtoffer te maken hebt, bijvoorbeeld voor, tijdens of na een echtscheiding, dan is de kans groot dat je te (indirect) te maken krijgt met een narcist.

Ik denk daarbij aan relatietherapeut, mediator, advocaat, rechter, voogd, medewerker jeugdzorg, scheidingsmakelaar, financieel planner, advocaat etc. etc.

Maar iedereen kan met narcisme in aanraking komen, in welk vak dan ook. Als je te maken hebt met mensen, kun je te maken krijgen met narcisten.

Naar mijn mening moet iedereen dan ook weten wat narcisme écht is, want als je niet weet waar je mee te maken hebt, kun je er niets tegen doen. Voor je het weet, ben jij in het web ingesponnen. Daar kan ik je uit persoonlijke ervaring helaas meer over vertellen.

Wil je meer weten, kom naar de lezing ‘Narcisme, de waarheid achter het masker’ en:

  • ontdek wat narcisme is, welke gedragskenmerken daarbij horen
  • leer hoe je de narcist privé en zakelijk kunt herkennen
  • krijg tips hoe je privé en zakelijk om kunt gaan met de narcist

Klik hieronder voor meer informatie over de lezing en om je in te schrijven. 

Ben je een relatietherapeut, mediator, advocaat of rechter en heb je te maken met de narcist zelf of met zijn of haar invloed op de (voormalige) partner en ben je al bekend met narcisme, persoonlijk of zakelijk, of heb je de lezing `Narcisme, de waarheid achter het masker` bij gewoond en wil je er dieper op in gaan voor je praktijk, je bedrijf en wil je weten hoe je

  • de regie kunt behoudt in gesprekken met de narcist of met beide partners
  • manipulatie van jezelf kunt voorkomen
  • onrecht onder de goedwillende partner en/of de kinderen kunt voorkomen

Dan nodig ik je van harte uit de workshop ´Narcisme hanteren voor professionals´bij te wonen. Klik hieronder voor meer informatie.

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Twijfel je of de lezing of workshop iets voor jou is of over welke je moet kiezen? Of wil je met een groep collega´s een lezing of workshop bij jullie op locatie volgen? Vraag dan een persoonlijk gesprek met mij aan of neem contact op via 0612 – 930 686. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend, en uiteraard vertrouwelijk.

Klik op de link hieronder om het gesprek aan te vragen. Zodra ik je bericht heb ontvangen, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Willy Sietsma Kies voor jezelf na je scheiding | WiSearch Counselling en Coaching
KvK-nummer 58708839 | BTW  NL135572824B01
Algemene Voorwaarden | Contactgegevens