Practise what you preach

De maandag en werkweek goed gestart: met een wandeling! Ik had dringend behoefte aan beweging en vitamine Zon. En deze vogels ook 😉

‘Practise what you preach’. Ik vertel het al mijn cliënten. Bewegen en rust, het helpt je stressniveau te verlagen, de geprikkelde primitieve hersenen – en reken maar dat die geprikkeld zijn met een narcist in je leven! – tot rust te brengen. Dit heb je dagelijks nodig. Iedere dag weer.

Prima te combineren

Het mooie is dat als je wandelt met aandacht voor je omgeving – dus niet belt, appt etc. – dat je twee vliegen in een klap slaat. Beweging én rust.

En dat het liefst minimaal een half uur per dag. Breng je dat bij voorbaat niet op, start dan met 5 of 10 minuten. Voel wat het met je doet en je gaat vanzelf meer wandelen. Echt! Zeker op dagen als deze met zon. Doe het echter ook in de regen.

Ik heb het gewoon nodig

Het lukt mijzelf steeds minder in de loop van de dag te wandelen, er tijd voor te maken. Daarom ben ik er vanaf deze week in de ochtend mee begonnen. Ik wilde wel eerder starten, maar had een minder goede nacht. Daarom de wekker uitgegooid en mezelf gegund om uit mezelf wakker te worden.

Dat betekent wellicht dat ik vanavond nog wat te doen heb, maar dat is goed. Dat is de vrijheid van ondernemen. Ik heb die nachtrust nodig, en die beweging en die rust. Ik merk dat als ik dat niet goed oppak, net als gezond eten, dat ik dan gestrest raak. Ga twijfelen. Onzeker raak. Emotioneel.

Een ‘doe’nemen

Daarom mijn ‘doe’nemen (in plaats van voornemen): iedere dag op tijd naar bed, wandelen, mediteren én affirmeren. En nog wat andere dingen, maar die hoeven niet per se. De genoemde zaken zijn voor mij belangrijk. Die mis ik als ik ze niet doe. Vandaag heb ik even geen wekker gezet, op andere dagen zet ik de wekker juist wat eerder.

Vanmorgen heb ik de tijd genomen voor mezelf: gestart met twee glazen water, een grondingsoefening, een mobflow (korte oefening om alle spieren los te maken), de Egyptische zonnegroet, affirmeren, schrijven, mediteren, ontbijten en wandelen. En tussendoor nog aankleden natuurlijk… En nu lekker aan de slag.

En jij?

Vertel eens, wat doe jij voor je dagelijkse portie beweging en rust? Ik vind het leuk als je dat hieronder neerzet. Zo leren we van elkaar. Let wel op dat dit je reactie openbaar is.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *