Je wilt sterk blijven staan wanneer je te maken hebt met narcistisch gedrag

Zodat je niet alleen weet wat te doen, maar dat het ook lukt!

Niet langer worden overruled door zijn of haar welbespraaktheid. Niet langer onzeker worden door leugens, bedrog. Door de stroom van verwijten, kritiek, beschuldigingen. Of juist door aardig, attent, berouwvol gedrag.

Je blijft sterk, kalm, zakelijk, zelfs laconiek.

Jij hebt de regie!

Zonder regie gaat die ander over je grenzen. Raak je jezelf nog meer kwijt. Loop je voortdurend op eieren over wat hij of zij nu weer gaat doen. Het kost je je zelfvertrouwen, het vertrouwen in anderen, je gezondheid.

Jij kunt het tij keren door grenzen te stellen aan narcistisch gedrag. Door het spel te leren spelen. Om sterk te leren staan tegenover je narcistische ex.

Het antwoord ligt in jouw gedrag

Wanneer je de regels van het spel niet kent, verlies je altijd

Als jij tegen een goede schaker speelt, zonder de regels te kennen, weet je wie verliest.
Een narcist is een grootmeester in dit spel.

“Het is fijn de andere deelnemers en Willy te leren kennen. Ik heb veel geleerd over het belang van zorgen voor mijzelf en welke houding ik het beste kan aannemen in de rechtszaak binnenkort. Ik voel me rustiger, gesterkt, gesteund. Het is fijn dat er anderen zijn die het ook meemaken. Ik weet daardoor dat ik er ook wel weer kom. Willy zorgde ervoor dat de theorie werd opgepakt in combinatie met wat er zich qua gesprek voordeed. Dat is goed.”

Daphne