Je denkt dat je een relatie met een narcist hebt

Anderen hebben je erop geattendeerd. Je herkent het in zijn of haar gedrag. Je vraagt je af wat je nu moet doen.

Narcistisch gedrag komt voor bij mannen en vrouwen in alle geledingen van de maatschappij. Vaak weet je het niet eens dat het in je omgeving speelt. Er is sprake van verborgen narcisme: de buitenwereld ziet de attente, aardige, charmante kant. Maar naar intimi wordt een wreed ‘spel’ gespeeld om controle te krijgen, met als doel de ander compleet afhankelijk te maken.

Behoor jij tot de intieme groep en weet je niet wat narcisme is, dan word je het spel ingezogen en leeggezogen. Je voelt wel dat er iets niet klopt in de relatie, maar kunt er de vinger niet op leggen. Voor je het weet ben je al zo in verwarring gebracht, zo afhankelijk gemaakt, dat het steeds moeilijker wordt weg te gaan. Weg te blijven.

“Ik wist wel dat ik eruit moest, maar er was geen uitgang!”

Wat nu? Blijf je of ga je weg?

Dit is hoe dan ook een lastige keuze.

Kies je ervoor weg te gaan, dan is de kans groot dat het narcistische gedrag toeneemt. Weet wat je kunt verwachten en wat voor stappen je kunt nemen.

Hoe bereid je je voor? Ik vertel je erover in dit E-book

“Ik heb de beide boekjes met veel belangstelling gelezen. Ik herken er mijn voormalige partner volledig in en ook mezelf (het op eieren lopen, jezelf niets meer waard voelen, nooit genoeg doen enz.). Ik heb de beslissing om weg te gaan al genomen en eerlijk gezegd, het doet me zeer goed.  Eigenlijk op basis van een artikel met de 10 kenmerken van een narcist dat, als ik me goed herinner, van jouw hand was. Bedankt om mij de ogen te openen.”

Mariska

Meer weten over narcisme

In dit E-book ga ik minder diep in op wat narcisme is, wat de gevolgen zijn en hoe je er van kunt herstellen. Wil je hier meer van weten? Vraag dan mijn andere E-book aan via de knop hieronder.

Willy Sietsma Kies voor jezelf bij narcisme | WiSearch Counselling en Coaching
KvK-nummer 58708839 | BTW  NL135572824B01 | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring