Ervaringen van cliënten die individuele begeleiding hebben gevolgd

“Ik koos er voor om met Willy te gaan werken om de teksten om haar site me aan spraken. Warm en reëel en ook ervaringsdeskundige.

Ik was net gescheiden, maar deelde nog wel het huis met ex. Ik was er net achter gekomen dat ik te maken heb met een narcistische man en de puzzelstukken waren allemaal in elkaar aan het vallen. Het was een shock om te realiseren waar ik en mijn kinderen in zitten. Ik wilde graag handvatten hoe ik met het gedrag van mijn ex kan omgaan en hoe ik met mijn kinderen om kan gaan in relatie tot zijn gedrag naar hun toe.

Door het counsellen heb ik meer rust, meer inzicht gekregen door wat ik over zijn gedrag heb geleerd en doordat ik heb geleerd hoe ik nog meer bij mezelf kan blijven. En is het heel fijn om te weten hoe ik op een juiste manier mijn kinderen kan begeleiden hierin. Ik heb veel gehad aan de praktische oefeningen en Willy’s kennis over narcisme, en het gehoord en gezien worden in wat het met mij heeft gedaan.

Wat voor mij heel belangrijk was, is dat Willy zich neutraal heeft opgesteld, maar daarin ook ‘mens’ bleef. Door haar zelf te zijn, haar eigen ervaringen te delen en een liefdevolle houding te hebben. Maar daarin wel deskundig bleef door neutraal te zijn en dat te delen wat zinvol voor de coaching was.”

Debby

“Ik heb ervoor gekozen om met Willy te gaan werken omdat het ‘narcisme’ gebied mij triggerde. Mijn hulpvraag was vooral hoe ik om kon gaan met mijn ex-partner, waar van ik denk dat hij zeker vormen van narcisme heeft, en met de mensen die ik aantrek die dat ook hebben. De sessies hebben me bewust gemaakt hoe ik het zelf doe en dat ik gelijkwaardigheid heel prettig en belangrijk vind en dat me dat energie geeft.

Ik heb de Skypegesprekken als zeer prettig ervaren en keer er naar uit ondanks mijn drukte. Ik vind Willy een prettige, positieve open en eerlijke vrouw. Als je met iemand wilt sparren/praten die veel ervaring heeft met narcisme en omgang met, die je voorziet van fijne toegankelijke informatie, die naar je luistert en ook vragen stelt waar je over na moet denken, die ook haar eigen verhaal vertelt, zodat je het gevoel hebt dat het niet aan jou ligt wat je voelt/ervaart en je laat ervaren hoe je het anders kunt proberen, dan moet je bij Willy zijn.”

Leontine

“Ik heb weer het gevoel dat ik iemand ben, en dat anderen dat ook doen. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat ik beter feedback kan geven en ook veel meer durf heb om grenzen te stellen. Zowel privé als op het werk. Het fijne van de gesprekken met Willy vond ik dat alle bespreekpunten pas aan bod kwamen of zich aandienden wanneer ik er klaar voor was. Het mooie is dat mijn doelen, waarvan ik dacht dat het op zich staande doelen waren, op allerlei manieren met elkaar in verbinding staan.

Willy vroeg door op momenten dat ik zelf niet verder dacht, hierdoor ben ik tot ontdekking gekomen dat ik het allemaal in mij heb, alleen kwam het niet tot uiting. Ik ben blij dat ik het nu weer in mijzelf terugvind. Dit heeft me de basis gegeven om te leven, waarbij ik steeds minder impact ondervind van het gedrag van mijn voormalige partner.”

Linda

“Willy heeft mij geleerd om naar mezelf te kijken, mezelf beter te lezen en te begrijpen. Hierdoor heb ik mijn basis teruggevonden, sta ik sterker tegenover manipulaties. Samen hebben we orde in mijn gedachten gebracht door te kijken of mijn gedachten wel reëel zijn of niet en of ze überhaupt wel van mij zijn. Ik kan nu haalbare doelen stellen en als iets niet lukt, dan is dat niet erg. Het is zoals het is en ik pas mijn plannen aan. Hierdoor leef ik in het hier en nu en geniet, en houd me niet bezig met alle moetjes. En de grootste les voor mij: hoe beïnvloedt mijn gedrag, manier van communiceren, anderen of een situatie. Niet alleen naar mijn ex-partner, maar ook in het dagelijkse leven.”

Thea

“Ik heb heel veel aan de sessies en de onlinetraining gehad. Ik weet weer wie ik ben en dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik mezelf niet hoef te forceren door wat anderen zeggen over hoe ik het moet doen. Dat ik me niet schuldig hoef te voelen dat ik het niet zo doe als zij zeggen. Ik sta sterker. Ik weet ook goed wat te doen ten opzichte van mijn ex-partner. Die concrete handvatten mis ik mij de psycholoog. Dit is veel specifieker gericht op narcisme.”

Ria

“Ik heb Willy gevonden op FaceBook, de quotes spraken mij aan en raakten mij. Confronterend! Ik was mezelf op dat moment helemaal kwijt en had hulp nodig van  iemand die me begreep. Mijn hulpvraag was, hoe sta ik sterk dat mensen me begrijpen. Ik weet nu dat ik weer de moeite waard ben, en leg de fouten niet meer bij mezelf neer.

Ik keek altijd uit naar de ontmoetingen ook al wist ik dat het weer zwaar zou zijn om over mij zelf te praten, over hoe ik me daadwerkelijk voelde. Maar door Willy’s professionele begeleiding wist ik dat het niet ‘raar’ was om me zelf zo bloot te geven!

Ik had vooral veel aan het luisterend oor en de adviezen hoe ik me op zou moeten stellen tegenover mensen die mij niet begrijpen. Of vooral niet willen begrijpen! “Ik had het toch goed, waarom moest ik dan bij hem weg?”

Ik vind het absoluut een aanrader om bij Willy in therapie te gaan. Ze is een warme vrouw die weet waar ze het over heeft! (helaas heeft ze het zelf ook meegemaakt om met een narcist te leven) en ik bewonder haar enorm in hoe ze nu in het leven staat! Dus een groot voorbeeld voor mij en ik hoop ook voor andere vrouwen. Eerst vond ik het een beetje ‘gek’ dat het bij haar thuis in de woonkamer was, maar uiteindelijk bracht juist dat de ontspannende sfeer!!”

Christa

“Ik wilde door Willy begeleid worden vanwege haar persoonlijke ervaringen met narcisme en haar kennis erover. Ik heb nu veel meer kennis van narcisme, ik kan het doorzien. Dat sterkt me richting hem én in mijn scheiding. Ik heb mijn eigenwaarde veel meer teruggevonden, sta ook veel dichter bij het voelen en erkennen van mijn emoties. Ik voel me echt veel rijker dan de narcist. Willy’s begeleiding voelt prettig, toegankelijk. Ik ben zeer tevreden. Ik raad je aan ook een traject bij haar te volgen. Je gaat je zoveel rijker voelen.”

Natascha

“Nadat ik al eerder een coachtraject bij Willy had gedaan, voelde het fijn om in heftige gebeurtenissen in mijn leven haar opnieuw te kiezen als mijn coach. Ook al heeft de huidige problematiek wellicht niet direct iets met Narcisme te maken. Willy’s begeleiding heeft me sterker gemaakt en laten inzien dat hoe ik reageer op gebeurtenissen om me heen gevolgen heeft. Voor wat er gebeurt, maar ook voor mezelf.

Ik wilde leren om het meer los te laten en liever te zijn voor mezelf. Door het coachen is mijn blik, mijn houding, veranderd. Daardoor grijpt een lelijk bericht me minder aan. Ik kan er dankzij geleerde ademhalingsoefeningen rustig mee omgaan.

Ik vond Willy haar begeleiding goed en fijn! Ook al hebben we het niet altijd gehad over narcisme. Willy ziet mij ook duidelijk zoals ik ben als mens. Ik probeer nu trouw mijn oefeningen te doen. Iedere dag een beetje extra. Ik had eigenlijk minder wandelsessies moeten afspreken, al vind ik dat zeer fijn om te doen; wandelen en praten. Maar meer één op één geeft beter ruimte voor verdieping en oefeningen. Het is hoe dan ook bijzonder om te zien dat we een paar mooie stappen hebben kunnen nemen.”

Sonja

“Ik heb begeleiding bij Willy gezocht nadat het me duidelijk was geworden dat mijn ex-partner en narcist is en ik hulp nodig had om een plek te geven. Ik ken mezelf nu beter. Ik voelde me bij Willy veilig en kon alles zeggen. Eigenlijk vond ik vier sessies te weinig in één traject. Voor mij, in deze fase waarin ik steeds dingen tegenkom die ik wil/moet bespreken, zou frequenter contact, in ieder geval voor mij, beter zijn geweest.
Ik beveel Willy zeker aan als therapeut/mens, dat heb ik al gedaan. Wat betreft het traject moet ieder dat, denk ik, voor zichzelf bedenken. Willy heeft veel kennis van zaken en is meevoelend..”

Agnes