Wat cliënten zeggen over samenwerken met mij

Ik was al een tijdje onder begeleiding van de bedrijfsondersteuner op mijn werk. Daar had ik het gevoel dat ik moeilijk begrepen werd. Toen ik op internet ging zoeken naar mijn klachtenbeeld vond ik de link met narcistisch misbruik. In een zoektocht naar een hulpverlener vond ik de webpagina van Willy.

Ik had ontdekt dat ik de afgelopen jaren steeds verder van mijn eigen waarden en eigenwaarde was komen te staan. Het traject met de bedrijfsondersteuner had mij laten inzien dat mijn ex geen normaal gedrag vertoonde. Ik wilde graag leren omgaan met haar gedrag.

Ik heb met name inzicht gekregen wat er met mij gebeurd is, waar de verwarring en vertwijfeling vandaag kwam. Vandaaruit heb ik inzicht gekregen in helpende interventies om de omgang met mijn ex-te verbeteren.

Het luisteren naar het lichaam, bijvoorbeeld naar de pijnen in het lichaam en ook de ademhalings- en houdingsoefeningen en zijn voor mij erg vernieuwend geweest.

Willy is een prettig, sociaal persoon. Daarnaast is ze praktisch en duidelijk. Voor mij werkt deze combinatie erg goed. Voor mij was het prettig te spreken met iemand die begrijpt wat ik zeg en voel. Bijvoorbeeld wanneer we situaties bespraken. Ze heeft me een aantal keren goed gewezen op de verschillen tussen de benadering van een narcist en een niet narcist. Dat klopte altijd.

Ik had veel aan de gesprekken an sich. Het was, met name in het begin, fijn om met praktische opdrachten bezig te zijn.

Als je iemand zoekt die naast je kan komen te staan, om samen de weg opnieuw te verkennen, dan kan Willy de navigator zijn.

“Ik heb ervoor gekozen om met Willy te gaan werken omdat het ‘narcisme’ gebied mij triggerde. Mijn hulpvraag was vooral hoe ik om kon gaan met mijn ex-partner, waar van ik denk dat hij zeker vormen van narcisme heeft, en met de mensen die ik aantrek die dat ook hebben. De sessies hebben me bewust gemaakt hoe ik het zelf doe en dat ik gelijkwaardigheid heel prettig en belangrijk vind en dat me dat energie geeft.

Ik heb de online gesprekken als zeer prettig ervaren en keer er naar uit ondanks mijn drukte. Ik vind Willy een prettige, positieve open en eerlijke vrouw. Als je met iemand wilt sparren/praten die veel ervaring heeft met narcisme en omgang met, die je voorziet van fijne toegankelijke informatie, die naar je luistert en ook vragen stelt waar je over na moet denken, die ook haar eigen verhaal vertelt, zodat je het gevoel hebt dat het niet aan jou ligt wat je voelt/ervaart en je laat ervaren hoe je het anders kunt proberen, dan moet je bij Willy zijn.”

“Ik koos ervoor met Willy te werken omdat ze een ervaringsdeskundige is. Niemand in mijn omgeving begreep waar ik doorheen ging. Dat je langzaam gek gemaakt wordt. Dan is het heel fijn om met iemand te praten die dit zelf ook meegemaakt heeft en het verschil te horen tussen wat normaal gedrag is en wat niet en welke emoties daarbij komen kijken.

Ik merkte dat ik er alleen niet uit kwam en voelde me zo slecht door de woorden en het gedrag van mijn ex-partner. Ik wilde mijn ex uit mijn hoofd krijgen. Meer zelfvertrouwen krijgen en een positiever zelfbeeld. Leren om bij mezelf te blijven en grenzen aan te geven.

Ik voel me door het counsellen zoveel beter en sterker. Ik kan nu mijn ex op afstand houden en hij raakt me steeds minder. Ik ben bewust geworden van mijn negatieve gedachten en heb meer zelfcompassie gekregen. Ik ben aan het groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling en dat voelt heel goed.

Ik vond het coachtraject heel prettig, alles bij elkaar. De oefeningen maken je bewust van dingen. Willy begrijpt precies waar iemand doorheen gaat en wat een narcist met je doet. Ze heeft me echt geholpen om mezelf beetje bij beetje weer terug te vinden en ik voel me steeds beter en sterker worden.”

“Ik dacht bij mezelf: Ik gun mezelf een coach traject. Dat is werken aan mezelf, geen straf. Ik gun mezelf ook dure schoenen, investeren in mezelf is het beste dat ik kan doen. Ik doe het voor mezelf, mijn kinderen, mijn partner, mijn ex. Iedereen heeft er profijt van.

Ik dacht als ik niet mijn eigen leven leid, dan loop ik op de weg van een ander. Dan ben ik er niet, niet echt. Nu ik zelf helder heb wie ik ben en wat ik te bieden heb, ben ik er, hier en nu.”