Deelnemers over het individueel 6 maanden programma Kies voor jezelf!

“Ik koos ervoor met Willy te werken omdat ze een ervaringsdeskundige is. Niemand in mijn omgeving begreep waar ik doorheen ging. Dat je langzaam gek gemaakt wordt. Dan is het heel fijn om met iemand te praten die dit zelf ook meegemaakt heeft en het verschil te horen tussen wat normaal gedrag is en wat niet en welke emoties daarbij komen kijken.

Ik merkte dat ik er alleen niet uit kwam en voelde me zo slecht door de woorden en het gedrag van mijn ex-partner. Ik wilde mijn ex uit mijn hoofd krijgen. Meer zelfvertrouwen krijgen en een positiever zelfbeeld. Leren om bij mezelf te blijven en grenzen aan te geven.

Ik voel me door het counsellen zoveel beter en sterker. Ik kan nu mijn ex op afstand houden en hij raakt me steeds minder. Ik ben bewust geworden van mijn negatieve gedachten en heb meer zelfcompassie gekregen. Ik ben aan het groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling en dat voelt heel goed.

Ik vond het coachtraject heel prettig, alles bij elkaar. De oefeningen maken je bewust van dingen. Willy begrijpt precies waar iemand doorheen gaat en wat een narcist met je doet. Ze heeft me echt geholpen om mezelf beetje bij beetje weer terug te vinden en ik voel me steeds beter en sterker worden.”

“Ik heb heel veel aan de sessies en de live online groepstraining gehad. Ik weet weer wie ik ben en dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik mezelf niet hoef te forceren door wat anderen zeggen over hoe ik het moet doen. Dat ik me niet schuldig hoef te voelen dat ik het niet zo doe als zij zeggen. Ik sta sterker. Ik weet ook goed wat te doen ten opzichte van mijn ex-partner. Die concrete handvatten mis ik mij de psycholoog. Dit is veel specifieker gericht op narcisme.”

“Ik wilde door Willy begeleid worden vanwege haar persoonlijke ervaringen met narcisme en haar kennis erover. Ik heb nu veel meer kennis van narcisme, ik kan het doorzien. Dat sterkt me richting hem én in mijn scheiding. Ik heb mijn eigenwaarde veel meer teruggevonden, sta ook veel dichter bij het voelen en erkennen van mijn emoties. Ik voel me echt veel rijker dan de narcist. Willy’s begeleiding voelt prettig, toegankelijk. Ik ben zeer tevreden. Ik raad je aan ook een traject bij haar te volgen. Je gaat je zoveel rijker voelen.”

“Ik heb begeleiding bij Willy gezocht nadat het me duidelijk was geworden dat mijn ex-partner en narcist is en ik hulp nodig had om een plek te geven. Ik ken mezelf nu beter. Ik voelde me bij Willy veilig en kon alles zeggen. Eigenlijk vond ik vier sessies te weinig in één traject. Voor mij, in deze fase waarin ik steeds dingen tegenkom die ik wil/moet bespreken, zou frequenter contact, in ieder geval voor mij, beter zijn geweest.
Ik beveel Willy zeker aan als therapeut/mens, dat heb ik al gedaan. Wat betreft het traject moet ieder dat, denk ik, voor zichzelf bedenken. Willy heeft veel kennis van zaken en is meevoelend”.

“Als je besluit de relatie met een narcist te verbreken komt er zoveel op je af. Daar kun je je geen voorstelling van maken. Alles, maar ook alles wordt overhoopgehaald. Je gevoel van veiligheid, je eigenwaarde, je toekomst, je financiële situatie. Alles staat op losse schroeven. Dit kun je niet alleen. Als je er sterker uit wil komen heb je ondersteuning nodig van iemand die het traject kent, herkent. Herkenning is superbelangrijk. Dat je in elk geval weet: het ligt niet aan mij, ik zie het niet verkeerd. Ik neem de goede beslissing, ook al is deze super verdrietig en heel zwaar.

Een artikel op de site van “Nieuwe stap” van Willy gaf een betrouwbare indruk en herkenning. Ik had hulp nodig bij de omgang van mijn actuele situatie. De gedachte van ondersteuning hebben, je even op weg helpen als je het niet even niet meer weet, is fijn. Het is prettig om de academie site als back up te hebben om daar dingen nog eens te kunnen bekijken. Helaas waren we gedwongen door Corona het traject over langere tijd te spreiden, maar dat is niet anders. Er was altijd de mogelijkheid tot contact en dat geeft een veilig gevoel.”

“Ik dacht bij mezelf: Ik gun mezelf een coach traject. Dat is werken aan mezelf, geen straf. Ik gun mezelf ook dure schoenen, investeren in mezelf is het beste dat ik kan doen. Ik doe het voor mezelf, mijn kinderen, mijn partner, mijn ex. Iedereen heeft er profijt van.

Ik dacht als ik niet mijn eigen leven leid, dan loop ik op de weg van een ander. Dan ben ik er niet, niet echt. Nu ik zelf helder heb wie ik ben en wat ik te bieden heb, ben ik er, hier en nu.”

“Ik koos ervoor met Willy te werken omdat je makkelijk te vinden bent via google en haar site is helder en duidelijk. Zoals ze bijvoorbeeld haar mail eindigt met ‘warme groet’, zo ga ze ook met mensen om: warm, betrokken, rustig en helder.

Ik was mezelf na een relatie/huwelijk van 19 jaar helemaal kwijt. Ik kreeg van alles de schuld en werd zwart gemaakt bij de kinderen en bij anderen en na al die jaren geloofde ik dat ook. Mijn zelfvertrouwen was ver te zoeken.

Ik heb door het traject meer leren vertrouwen op me jezelf. Ik keek altijd erg uit naar onze sessies. Ik zat dan wel eens heel hoog in mijn emoties en als ik dan bij Willy was geweest, leek het daarna weer duidelijk voor mij. Had ik geleerd hoe ik beter kon reageren op vervelende berichten bijvoorbeeld en was de situatie mij weer helder. Leek mijn situatie weer wat lichter te worden.”

Ik was al een tijdje onder begeleiding van de bedrijfsondersteuner op mijn werk. Daar had ik het gevoel dat ik moeilijk begrepen werd. Toen ik op internet ging zoeken naar mijn klachtenbeeld vond ik de link met narcistisch misbruik. In een zoektocht naar een hulpverlener vond ik de webpagina van Willy.

Ik had ontdekt dat ik de afgelopen jaren steeds verder van mijn eigen waarden en eigenwaarde was komen te staan. Het traject met de bedrijfsondersteuner had mij laten inzien dat mijn ex geen normaal gedrag vertoonde. Ik wilde graag leren omgaan met haar gedrag.

Ik heb met name inzicht gekregen wat er met mij gebeurd is, waar de verwarring en vertwijfeling vandaag kwam. Vandaaruit heb ik inzicht gekregen in helpende interventies om de omgang met mijn ex-te verbeteren.

Het luisteren naar het lichaam, bijvoorbeeld naar de pijnen in het lichaam en ook de ademhalings- en houdingsoefeningen en zijn voor mij erg vernieuwend geweest.

Willy is een prettig, sociaal persoon. Daarnaast is ze praktisch en duidelijk. Voor mij werkt deze combinatie erg goed. Voor mij was het prettig te spreken met iemand die begrijpt wat ik zeg en voel. Bijvoorbeeld wanneer we situaties bespraken. Ze heeft me een aantal keren goed gewezen op de verschillen tussen de benadering van een narcist en een niet narcist. Dat klopte altijd.

Ik had veel aan de gesprekken an sich. Het was, met name in het begin, fijn om met praktische opdrachten bezig te zijn.

Als je iemand zoekt die naast je kan komen te staan, om samen de weg opnieuw te verkennen, dan kan Willy de navigator zijn.