rust in hoofd

Een narcist speelt met je hoofd

Je reptielenbrein – verantwoordelijk voor je vechten en vluchten respons – staat door het afwisselende en onvoorspelbare gedrag altijd aan. Je loopt daardoor altijd op eieren, ervaart continue stress. Je leeft meer en meer vanuit je hoofd, vanuit angst. Met het idee zo controle over je gevoelens te hebben. Helaas werkt dit juist andersom.

Je raakt de verbinding met je lijf kwijt. Wat merk je?

Je bent sneller emotioneel, kunt minder aan. Je ervaart gebrek aan energie. Bent vaak moe, ziek en/of hebt (chronische) lichaamsklachten. Je blijft maar piekeren en twijfelen. Je bent hard voor jezelf, haalt jezelf omlaag.

Het wordt steeds moeilijker om volledig tot rust te komen. Terwijl je dat zo nodig hebt. Rust in je hoofd. Rust in je lijf. Rust in je leven.

Dat heb je zo hard nodig om te herstellen, te helen. Om sterk te staan tegenover narcistisch gedrag, om de impact te verminderen. Om je leven te leven zoals jij dat wilt. Om vrijheid en plezier te ervaren. Om te genieten.

Wat je helpt om weer je rust te vinden, is Access Bars®

“Het is een beetje raar, het is een beetje vreemd. Je moet het niet willen geloven, je moet het ervaren.”

Wat is Access Bars® en hoe werkt het?

Vanuit de theorie

Met de Bars® ontlaad je op een eenvoudige en zachte manier stress en spanning uit je hoofd en je lijf.

Bij een Access Bars® sessie worden er 32 punten op het hoofd zachtjes aangeraakt. Door deze aanraking laat het lichaam overtollige gedachten, blokkades, emoties, oordelen en conclusies los die altijd opgeslagen zijn geweest. Er ontstaat weer ruimte en rust in je hoofd en je voelt je weer ontspannen.

Je kunt het vergelijken met de harde schijf van je computer. Alles wat je in jaren hebt opgeslagen, maar wat je al lang niet meer nodig hebt, wordt verwijderd.

Je komt werkelijk meer aanwezig in je leven zoals het nu is.

Vanuit de praktijk

Door de sessie komt het reptielenbrein tot rust. Dit zorgt dat er verbinding komt tussen je hoofd en je lijf. Je komt weer in contact met je gevoelens.

Ook komt de psoas tot rust.  Dit is een spiergroep die in directe verbinding met je reptielenbrein staat en als eerste spier aanspant bij stress en als laatste ontspant. Het is ook een opslagplaats voor stress, spanningen en trauma’s. Als deze tot rust komt, komen weggestopte gevoelens los.

Daarom kun je na een Bars-sessie mindere momenten of dagen hebben, omdat je weggestopte en/of verdrongen gevoelens naar boven komen en alsnog gevoeld willen worden.

Dat is ook waar Bars over gaat: het lichaam (hoofd en lijf) leren om te ontvangen. Dat maakt je leven lichter. Dit geeft rust in je lijf en hoofd.

Met iedere sessie kom je een stap verder

“Tijdens de sessie gebeurde er van alles in mijn lijf. Ik voelde me daarna heel relaxt, alsof de storm in mijn lijf is gaan liggen. Ik merkte ook dat mijn zorgen, al waren die niet weg, me helemaal niet zoveel zorgen meer baarden. Ook na een paar weken nog.”

“De eerste weken liep ik te stuiteren van de boosheid. Daarnaast kan ik de alledaagse prikkels veel beter aan, al heb ik nu weer even een terugval doordat de ‘narcist weer even vriendelijk deed.’ Ik ben blij dat ik prikkels zoveel beter aan kan, want ik had echt veel tijd voor mezelf nodig om op te laden. Er zijn dus positieve ontwikkelingen, ook de wat pijnlijker zaken, want verwerken is positief.”