Over Willy Sietsma

Ik ben 51 jaar, moeder van twee pubers van 16 en 19. Pas jaren na twee relatiebreuken, kwam ik achter het verschijnsel ‘narcisme’. Wat vielen er kwartjes en wat bracht het een gevoelsleven boven. Ik was zo vreselijk boos. Boos op hen, maar ook op mezelf. Hoe kon een slimme zelfstandige vrouw dit overkomen? Ik schaamde me en voelde me schuldig naar mijn kinderen toe.

Ik kwam kleiner dan klein, leger dan leeg uit de relaties. Ik was mijn dromen, mijn energie, mijn gezondheid, het vertrouwen in mezelf, in mannen en in relaties kwijt.

Ik begrijp nu waarom mijn rouwproces zo lang duurde, narcisme maakt het nog rauwer. Met dat besef kon ik eindelijk helen en weer mezelf worden. Het klinkt misschien raar, maar ik ben inmiddels blij met narcisme, om wat en waar het me heeft gebracht.

Ik hoor zo vaak dat vrouwen – en ook mannen – pas jaren na de relatie ontdekken dat hun voormalige partner narcistisch gedrag vertoonde en nog vertoont. Dat is de reden dat ik besloten heb me toe te spitsen op de begeleiding in het herstellen er van en te informeren over narcisme.

Opleiding

Academie voor Counselling en Coaching (ACC)
SchoolvoorCoaching

Ik ben gebonden aan de Ethische regels van de ACC

Site

Ontwikkeld door en in samenwerking met Glenn Tuyt van Zimple Creations

Fotografie

Door Willy Sietsma (landschappen)
Door Gert Slagmolen, Perfect GS Picture (portretserie)
Vanuit stockfoto’s (blogs)