Mijn naam is Willy Sietsma (1966). Jarenlang werkte ik als managementassistente; een vak waar ik goed in was, maar waar mijn hart niet meer lag. Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik meer wilde betekenen voor anderen.

Via mijn werk kon ik mij omscholen tot officemanager. Waar ik tijdens mijn opleiding vooral warm voor liep, was het onderdeel coachen. Dat werd mijn volgende stap. Al tijdens mijn opleiding tot coach-counsellor merkte ik: Dit is het! Ik weet eindelijk wat ik wil worden als ik groot ben! Het past volledig bij mij. Mensen openen zich altijd al makkelijk naar mij.

Gelukkig had ik er toen ook de energie en de gezondheid weer voor. Daar heb ik jaren mee getobd, mede door twee verbroken relaties. Daar was ik kleiner dan klein, leger dan leeg uitgekomen. Naar mijn idee – en vooral van omstanders – duurde mijn herstel heel lang. Dat werd dan ook mijn missie: andere vrouwen hierin begeleiden. Voorkomen dat het voor hen (te) lang duurt. Mijn opleidingen, mijn eigen leer- en groeitraject, mijn ervaringen. Alles gebruik ik in mijn coaching.

Ik merkte dat ik veel vrouwen trof die net als ik leeg waren gezogen in hun relatie(s). Die nauwelijks meer wisten we ze waren, waar ze voor stonden. De oorzaak hiervan kreeg een naam toen ik dankzij een vriend over ‘narcisme’ leerde kennen. Mijn mond viel open van herkenning. Ik ben me erin gaan verdiepen.

Het was erkenning, maar ook een mokerslag. Verdriet, schuld, schaamte, spijt, alles kwam voorbij. Gelukkig ook blijdschap, trots, moed. Langzaam maar zeker heb ik de stap genomen om hierin te gaan begeleiden. Eigenlijk kon ik niet anders, de cliënten die bij mij kwamen hadden er – vrouw én man – onverminderd mee te maken. Hun verhalen getuigen van leed, van pijn, maar ook en vooral van kracht. Dat herken ik, dat resoneert met mijn verhaal. Wel slachtoffer van, maar geen slachtoffer.

Jammer genoeg weten heel veel mensen, net als ik, helemaal niet waar ze mee te maken hebben of hadden. Met de juiste kennis had zo veel leed voorkomen kunnen worden. Daarom is het ook mijn missie te informeren over narcisme, in alle facetten.

Ik vind het heel bijzonder dat ik mensen mag begeleiden van het donker naar het licht. Naar een leven in vrijheid, een leven waarin ze zichzelf mogen zijn. Mijn licht straalt meer dan ooit, ik ken mezelf beter dan ooit. Deze levenservaring heeft me rijker gemaakt dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Dat gun ik iedereen.  Ik ben weer de spontane, enthousiaste Willy. Soms lekker gek, lekker druk. Dan weer de rust en concentratie zelf. Ik stel me kwetsbaar op waar dat kan. Ik bescherm mezelf waar nodig. Ik coach en train vanuit liefde en gelijkwaardigheid, direct, met humor. Ik beweeg mee en stel grenzen.

Ik ben gek op strand, (strand)wandelen, cappuccino’s in een café of op een terras, fotograferen, mediteren, schrijven, lezen, tekenen, kleuren en reizen. In willekeurige volgorde of juist in combinatie. Daarnaast – of beter daarvoor – ben ik helemaal gek op mijn beide kinderen, mijn zoon en mijn dochter. Ook kater Mikki heeft een belangrijke plaats in mijn leven.

Heb je vragen? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Ik vertel het je graag in een focussessie

Partner en auteur bij Nieuwe Stap Eerste hulp bij scheiding

Auteur bij Blogzinnig, online platform van ondernemers in alle soorten en maten, uit alle hoeken en gaten, schrijven voor jou vanuit hun hart

Opgeleid via de Academie voor Counselling en Coaching (ACC) en de SchoolvoorCoaching

Gebonden aan de Ethische regels van de ACC

Site is ontwikkeld in samenwerking met Glenn Tuyt van Zimple Creations

Willy Sietsma Kies voor jezelf bij narcisme | WiSearch Counselling en Coaching
KvK-nummer 58708839 | BTW  NL001635996B30| Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring