Individueel 9 weken programma

BREEK LOS!

Wordt jouw leven nog steeds beheerst door je narcistische ex?

Je bent een hooggevoelige vrouw. Je staat altijd voor een ander klaar. Niet alleen in je werk, maar ook privé.

Hoewel jullie gescheiden zijn, maakt je narcistische ex nog steeds gebruik van je goedheid.

Hij of zij beheerst je leven waardoor je het gevoel hebt er geen grip op te hebben. Je komt niet of nauwelijks aan jezelf, aan sporten en/of hobby’s toe. Nog altijd loop je op je tenen. Het voelt enorm frustrerend.

Voor, tijdens en na het contact ben je altijd van slag. Ondanks je basiskennis van narcisme weet de narcist je te overrulen. Het voelt alsof je platgewalst bent . Je baalt enorm van jezelf dat je het weer hebt laten gebeuren. Vertwijfeld vraag je je af of je je ooit los kunt breken van hem of haar.

Door alle stress lig je wakker. Dat maakt je moe en vaak ziek. Je zwakke plekken spelen op, zoals pijn in je buik, druk op je borst. Je hebt de neiging om te veel snoepen, te drinken en/of te roken. Eindeloos op social media of Netflix door te brengen. Nog harder te werken en te zorgen. Zo blijf je altijd aan staan en neemt de stress toe.

Dit maakt dat je ex-partner je nog meer manipuleert.

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn

Want stel je eens voor … dat jij de regie hebt in het contact met je narcistische ex

Je breekt los

Dat geeft rust in je leven. Tijd voor jezelf. Om die dingen te doen waar je energie van krijgt en blij van wordt. Je richt je leven helemaal zelf in.

Je voelt je rustig, kalm en vol zelfvertrouwen. Als je narcistische ex je onder druk zet, sta je krachtig. Minder manipuleerbaar. Je komt voor jezelf op.

De spanning, de stress vermindert. Slapen gaat goed, waardoor je je fit en gezond voelt. Lekker in je lichaam zit. Vol energie. Het gaat je gemakkelijker af om gezonde keuzes te maken. En nog sterker te staan tegenover je ex.

Je bent los van manipulaties door de narcist. Je ervaart vrijheid en ruimte om je eigen leven te leiden.

Jouw leven is van jou!

Wil je losbreken van je narcistische ex? Je eigen keuzes maken? Rust en vrijheid?

Is je antwoord ja, lees dan verder.

Nu wil je vast weten hoe je dat bereikt

Allereerst: weet in detail wat narcistisch gedrag in een relatie inhoudt. Dat geeft erkenning en herkenning. De macht erboven te staan.

Dan: ontdek wat gezond en ongezond is in contact met de narcist, zodat je bestand bent tegen het spel, de manipulaties. En zeker weet: het ligt niet aan mij!

Vervolgens: Stel succesvol grenzen aan narcistisch gedrag; dat verhoogt je zelfvertrouwen. Zet die stap naar regie, naar losbreken. Je maakt tijd en energie vrij voor hobby’s, sporten, fijne contacten en om verder te bouwen aan een succesvolle carrière of uitbouwen van je bedrijf.

Als laatste: Gebruik de wijsheid van je lichaam. Dat geeft altijd signalen of iets goed voor je is of juist niet. Denk aan je adem die opeens in je keel zit, een bonzend hart, het zweet dat je uitbreekt. Of de adem die in je buik zit, de rustige hartslag, een ontspannen gevoel.

Gebruik die signalen. Leer ze herkennen zodat je er gebruik van weet te maken om rustiger te worden of de aanwezige rust te versterken. Als je je lichaam inzet om je te helpen, ben je in staat sterk te staan tegenover het gedrag. Dicht bij jezelf te blijven.

Als dit goed voor je klinkt, doe dan mee aan het 9 weken programma

BREEK LOS!

Daarin begeleid ik je bij het zetten van alle stappen om los te breken van je narcistische ex

Na het programma:

 • Ken je alle ins en outs van narcisme in je relatie en in het algemeen. Dat geeft helderheid en rust.
 • Weet je wat te doen voor, tijdens en na het contact met de narcist, zodat jij de regie hebt.
 • Ben je immuun voor manipulaties van je ex-partner waardoor je rust en ruimte in je hoofd creëert.
 • Stel je grenzen en sta je sterk als je ex druk op je uitoefent. Zodat je ruimte voor jezelf creëert. Je eigen keuzes maakt.
 • Vind je kracht en veiligheid in je lichaam, waardoor je weet dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen.

Dankzij de afwisselende werkvormen beklijft de stof, de inzichten, het gezonde gedrag. Het wordt een tweede natuur. Zodat jij losbreekt.

Je bent de baas over je eigen leven

Deelnemers over het 9 weken programma

“Kom naar het 9 weken programma voor dat punt waar je staat. Ga erheen, je komt een stap verder. Het heeft absoluut meerwaarde. Het geeft mij stevigheid en duidelijkheid. Willy sluit supergoed aan bij waar je staat, waar je voor komt. Het maakt niet uit in welke proces je zit. Doe het gewoon. Herkenning. Erkenning. Tips. Tools. Het is niet eng. Het is gelijkwaardig, respectvol. Het is eerder ontspannend dan spannend.”

“Ik hoopte in de begeleiding te ervaren dat ik op de goede weg ben. Ik weet nu dat dat zo is. Ik mag hem nog meer negeren, trager reageren. De maatwerktraining geeft je handvatten om je te sterken tegen verbale narcistische aanvallen. Het heeft me steun gebracht en inzicht. Dat is goed, want ik kijk op tegen wat er nog gaat komen, ook voor de kinderen. Willy begeleidt de sessies ontspannen. Er is begrip en dat stelt me op mijn gemak.”

Het 9 weken programma:

 • Je werkt met afwisselende werkvormen waardoor de stof, de inzichten, het gezonde gedrag beklijven. Het wordt een tweede natuur. Zodat jij je losbreekt. De baas bent over je eigen leven.
 • We werken met theorie, voorbereidende online opdrachten en we gaan samen oefenen met de werkvormen in voor jou belangrijke situaties. Zodat je precies weet wat voor jou nodig is.
 • Wij spreken elkaar in twee sessies van uur. Online of op locatie in Capelle aan den IJssel.
 • De eerste zes weken zijn om je voor te bereiden aan de hand van de voorbereidende online opdrachten.
 • De lesstof is volledig digitaal ter beschikking (inclusief updates en uitbreidingen) zo lang als je wilt.
 • De sessies vinden plaats in de weken 6 en 9 van het programma.

In de tussentijd heb je de gelegenheid onbeperkt per mail je vragen te stellen.

Je investering in dit programma, in jezelf, is 750 euro incl. btw. Of twee termijnen van 380 euro incl. btw

Deelnemers over het 9 weken programma

“Ik koos samen met mijn partner voor het 9 weken programma. Hij is getrouwd geweest met een narcist. Dat had ik het eerste jaar helemaal niet in de gaten. Hij al evenmin. Met wat Googelen kwam ik op narcisme en herkende de eigenschappen door wat mijn partner al vaker vertelde over zijn ex. En ik herkende in een blog dat mijn partner mij soms echt niet oké behandelt – “gek” doet – terwijl hij een hele lieve vent is.

Om verder te komen, de ontstane problemen tussen ons en in ons gezin een stap verder te brengen naar harmonie (super lastig), heb ik hem voorgesteld het programma te doen. Hij is daardoor gaan geloven dat zijn ex een narcist is en heeft meer afstand genomen van haar. Dat geloof is er nog steeds niet 100%, hij trapt nog regelmatig in haar vallen. Dat belast ons gezin nog steeds. Maar lang niet meer zo hevig als eerst. Het is voor mij als partner van een slachtoffer makkelijker te zien, maar dat betekent niet dat hij het ook allemaal ziet.”

“Ik deed een het programma omdat ik veel gedoe met ex-vrouw had en vermoeden van narcisme bij haar. Ik ben door de boost bewuster geworden in handelen met m’n ex-vrouw. De theorie helpt m’n nieuwe pater en mijzelf om wat er gebeurt beter te bespreken en een plek te geven. Ik had veel aan het bespreken van de drama-driehoek theorie. Deze hebben mijn partner en ik samen veel besproken en toegepast. Hij geeft veel inzicht in de relatie naar m’n ex, m’n kinderen en is ook toepasbaar in de relatie tussen m’n nieuwe partner en mij. Daarnaast gedraag ik me zo veel mogelijk als een steen (ondanks dat het gevecht aangaan soms verleidelijk is.).

Ik raad anderen zeker aan het programma te doen omdat de omgang met een narcistische partner een flinke, vaak pijnlijke kluif is waarin je jezelf hulp moet gunnen van een deskundige derde. Willy is die deskundige. Haar begeleiding is prettig en goed. Toegankelijk, deskundig. Zij combineert eigen, persoonlijke ervaring met heel veel relevante theorie en praktijkvoorbeelden. Met haar begeleiding sta je er niet alleen voor, kom je veel beter beslagen ten ijs en wordt de omgang met de narcist minder belastend.”