Het 9 weken programma

BREEK LOS!

Wordt jouw leven nog steeds beheerst door je narcistische ex?

Hoewel jullie gescheiden zijn, weet je narcistische ex je nog steeds te verwarren met aan de ene kant zijn of haar beledigingen, beschuldigingen, verwijten, bangmakerij, kritiek en aan de andere kant zijn of haar liefdesbetuigingen, complimenten, beloftes, berouw en meer. Hij of zij blijft druk leggen op je gemoed, je rust, je tijd en op je leven! Misschien zelfs nog meer dan tijdens de relatie.

Al dit manipulerende gedrag maakt dat je nog steeds met hem of jaar bezig bent, op je tenen loopt om wat de volgende stap zal zijn. Je hebt moeite met grenzen stellen. Aan je ex en aan anderen. Je komt niet of nauwelijks aan jezelf, aan sporten en/of hobby’s toe. Aan sociale contacten. Dit kost enorm veel energie. 

Je merkt dat contact moeten hebben een negatieve impact op je heeft, je van slag maakt. Dat je in paniek raakt. Of wellicht raakt het  je minder lang en diep dan voorheen, maar nog steeds te veel. Het gaat hoe dan ook ten koste van je levensplezier, je geluk.

Ondanks dat je je voorneemt te blijven staan in het contact, lukt het je ex toch weer je te overrulen. Je uit te lokken tot emoties, tot gedrag en uitspraken die je niet wilt doen. Zeker als hij of zij aardig en attent gedrag laat zien, valt je dit lastig. Dat maakt je boos op jezelf! Waarom heb je het toch weer laten gebeuren! Het slaat een deuk in je zelfvertrouwen.

Herken je een of meer van deze kenmerken? Merk je dat jouw narcistische ex nog steeds te veel van jouw leven bepaalt en vraag je je af:

Kom ik dan nooit los van hem of haar?

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn

Want stel je eens voor … dat jij de regie over je leven terug neemt!

Je breekt los!

Zonder regie gaat je ex over je grenzen. Het is aan jou om het tij te keren en grenzen te stellen aan het narcistisch gedrag. Je kunt hem of haar niet veranderen. Het ligt bij jou.

Dit doe je door het spel te leren spelen

Dat maakt dat je loskomt van het manipulerende gedrag; het ziet het voor wat het is waardoor je er tegen bestand bent. En je ex minder beslag legt op jou, je tijd en energie. Dat geeft je de vrijheid om je eigen leven te leiden. Je eigen tijd in te delen.

Stel je voor wat een rust en ruimte dat geeft. In je hoofd, in je lijf, in je leven. Tijd voor jezelf om die dingen te doen waar je energie van krijgt en blij van wordt. Je richt je leven helemaal zelf in.

De impact van het contact met je narcistische ex wordt steeds minder lang en minder diep. Daar zit je winst. Soms haal je er zelfs je schouders over op. Lach je erom. Dat is heerlijk bevrijdend. Geeft energie.

Je voelt je rustig, kalm en vol zelfvertrouwen in het contact. Blijft staan, ook als je narcistische ex je onder druk zet. Zowel bij onderuithalend als aardig gedrag. En als het een keertje toch niet lukt – we hebben allemaal wel eens een slechte dag – dan zit je niet bij de pakken neer. Je hebt weer bijgeleerd. Je veerkracht is toegenomen. Je bent hoe dan ook trots op jezelf!

Jouw leven is van jou!

Ben jij er aan toe los te breken van je narcistische ex? Wil je leven in rust en vrijheid?

Is je antwoord ja, lees dan verder.

Nu wil je vast weten hoe je dat bereikt. De volgende stappen zijn daarvoor belangrijk:

💠 Weet wat narcistisch gedrag inhoudt. Dat geeft erkenning en herkenning. De macht erboven te staan.

💠 Bereid je goed voor op het contact. Als je weet welk gedrag je kunt verwachten van hem of haar, helpt je dat staande te blijven tijdens het contact. Uit het drama en de chaos van de narcist te blijven. Te staan voor jezelf. Zowel in online of face-to-face contact.

💠 Ontdek wat de spelregels zijn in contact met de narcist: wat doe je wel en wat beter niet? Als je de regels en de tips en trucks kent en toepast, geeft je dat regie en meer zelfvertrouwen. Sta je kalmer en rustiger in het contact.

💠 Stel grenzen aan narcistisch gedrag en zet het contact naar jouw hand. Hiermee zet je ook de stap naar regie, naar losbreken. Naar het vinden van rust, van tijd en energie voor hobby’s, sporten, fijne contacten.

💠 Gebruik de wijsheid en kracht van je lichaam. Als je jezelf met behulp van simpele maar effectieve oefeningen vanuit je lichaam versterkt, ben je in staat sterk te staan, bestand te zijn tegen het spel, de manipulaties.

💠 Zorg voor ontspanning. Bij ieder contact, zelfs bij een app, ook als het goed gaat, bouw je spanning op in je lichaam. Zorg dat je ontlaadt en weer oplaadt. Dit is een hele belangrijke stap. Dit helpt je om rechtop te blijven staan in dit alles.

Stel je eens voor wat een kracht en zelfvertrouwen dit geeft

Als dit goed voor je klinkt, doe dan mee aan het 9 weken programma

BREEK LOS!

Daarin begeleid ik je bij het zetten van alle stappen die jij nodig hebt om los te breken van je narcistische ex

Deelnemers over het 9 weken programma met begeleiding

“Kom naar het 9 weken programma voor dat punt waar je staat. Ga erheen, je komt een stap verder. Het heeft absoluut meerwaarde. Het geeft mij stevigheid en duidelijkheid. Willy sluit supergoed aan bij waar je staat, waar je voor komt. Het maakt niet uit in welke proces je zit. Doe het gewoon. Herkenning. Erkenning. Tips. Tools. Het is niet eng. Het is gelijkwaardig, respectvol. Het is eerder ontspannend dan spannend.”

“Ik hoopte in de begeleiding te ervaren dat ik op de goede weg ben. Ik weet nu dat dat zo is. Ik mag hem nog meer negeren, trager reageren. De maatwerktraining geeft je handvatten om je te sterken tegen verbale narcistische aanvallen. Het heeft me steun gebracht en inzicht. Dat is goed, want ik kijk op tegen wat er nog gaat komen, ook voor de kinderen. Willy begeleidt de sessies ontspannen. Er is begrip en dat stelt me op mijn gemak.”

“Het 9 weken programma is een weg van wederzijdse her- en erkenning die jouw werkwijze en je kwaliteit van coaching zo waardevol en compleet maakt. Zo heb ik het tenminste ervaren. Dank je wel voor alles wat ik van je mocht ontvangen.”

“De reden van het volgen van de begeleiding is dat ik nog steeds, na veel lezen, behoefte heb aan praten met mensen die kennis hebben over narcisme en niet te dichtbij staan. Ben over andere dingen gaan nadenken, dieper. Het programma heeft me geleerd om dingen op voorhand te bedenken en erover te denken. Ook de oefeningen zijn nuttig. Willy’s begeleiding was zeker goed, maar hoe dat in woorden uit te drukken, daar ben ik niet zo goed in.”

Na het programma:

💠 Ken je alle ins en outs van narcisme in je relatie en in het algemeen. Dat geeft helderheid en rust. Kennis is macht.

💠 Ken je jezelf en je grenzen beter waardoor je nog sterker staat.

💠 Weet je wat te doen en laten voor, tijdens en na het contact met de narcist; zodat jij de regie grijpt en houdt.

💠 Ben je immuun voor de manipulaties van je ex-partner waardoor je vasthoudt aan wat belangrijk is voor jou.

💠 Stel je grenzen en sta je sterk als je ex druk op je uitoefent, ook bij super aardig, attent en vriendelijk gedrag. Je blijft ten alle tijde staan.

💠 Vind je kracht, veiligheid en rust in je lichaam, waardoor je weet dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen.

Je pakt de regie over je eigen leven terug

Deelnemers over het zelfstandig te volgen programma

“De onlinetraining heeft me duidelijkheid gebracht, handvatten gegeven, inzicht in wat er gebeurt en wat ik kan doen. Ik voel me ontspannen en veel sterker in de stappen die ik ga zetten. Fijn alle praktische tips.”

“In de training krijg je praktische tips om om te gaan met een narcistische ex en handvatten om zelf de regie te nemen. Ik heb geleerd dat ik dat kan doen door een sterke houding aan te nemen, de regie te nemen en manipulatietechnieken te doorzien. Ik ben nu rustig, heb meer vertrouwen.”

“Ik heb genoeg handvatten gekregen om gebruik van te maken vooral voor en tijdens contact met mijn ex. Ik denk dat ik echt standvastiger kan zijn en minder bang. Dat ik bepaal hoe, waar en wanneer maakt me nog sterker.”

“Ik heb me ingeschreven om gereedschap te hebben om met mijn ex om te gaan. De training zit vol tips en oefeningen. Ik heb nu het gereedschap, kan van afstand kijken naar wat hij doet, de manipulatietechnieken en daarnaar handelen. Dat geeft me een sterk en ontladen gevoel.”

Waar kies jij voor?

Wil je het programma zelfstandig volgen?

Zodat je het in je eigen tijd en tempo volgt, waar en wanneer je wilt.

Of wil je graag samen met mij aan de slag?

Zodat je contact hebt met iemand die weet wat het is en wat het met je doet. Waar je aan een half woord genoeg hebt.

Bij wie je niets hoeft uit te leggen en je niet hoeft te verdedigen. En aan wie je al je vragen kwijt kunt.

Hieronder lees je meer over beide programma’s om je te helpen een keuze te maken

Het programma met begeleiding werkt als volgt:

🌌  Je bereidt je voor met behulp van het online programma Breek Los!

🌌 Je krijgt direct toegang tot alle lessen en kunt er zo meteen je voordeel mee doen. Bijvoorbeeld door de stof versneld tot je te nemen en/of die les te kiezen die op dat moment belangrijk voor je is.

🌌  De lessen zijn onderverdeeld in video’s en audio met theorie en simpel uitvoerbare tips en technieken. Je wordt stap voor stap door de uitgebreide en duidelijke lesstof geleid.

🌌 Dankzij de werkboeken oefen je met de stof en maak je jezelf deze eigen.

🌌 De afwisselende werkvormen zorgen ervoor dat de stof, de inzichten en het gezonde gedrag beklijven. Het wordt een tweede natuur.

🌌 Alle lesstof blijft levenslang tot je beschikking en wordt regelmatig geüpdatet. Je kunt het programma volgen en herhalen waar en wanneer je wilt en in je eigen tempo.

🌌 We spreken elkaar in twee sessies van ruim een uur; op locatie in Capelle aan den IJssel of online via Zoom.
🌌 De eerste sessie is ca. 6 weken na je start, de tweede ca. 3 weken daarna.
🌌 Aan de hand van jouw praktijkvoorbeelden gaan we tijdens de sessies dieper in op oefeningen en theorie die daarbij passen zodat deze verdiept en beklijft.
🌌 Vanaf je inschrijving kun je onbeperkt je vragen per mail bij me kwijt. Ik beantwoord deze binnen een of twee werkdagen.

Ik loop 9 weken met je mee!

Je investering in dit programma, in jezelf, is 750 euro incl. btw. Of kies voor twee termijnen van 380 euro incl. btw

Het zelfstandig op te pakken programma werkt als volgt:

🔷 Het online programma heeft negen lessen; je ontvangt één les per week gedurende acht weken.

🔷  De lessen zijn onderverdeeld in video’s en audio met theorie en simpel uitvoerbare tips en technieken. Je wordt stap voor stap door de uitgebreide en duidelijke lesstof geleid.

🔷 Dankzij de werkboeken oefen je met de stof en maak je jezelf deze eigen.

🔷 De afwisselende werkvormen zorgen dat de stof, de inzichten en het gezonde gedrag beklijven. Het wordt een tweede natuur.

🔷  Alle lesstof blijft levenslang tot je beschikking en wordt regelmatig geüpdatet. Je kunt het programma volgen en herhalen waar en wanneer je wilt en in je eigen tempo.

Je investering in de training, in jezelf, is 250 euro incl. btw. Of kies voor twee termijnen van 127,50 euro incl. btw

Deelnemers over het 9 weken programma met begeleiding

“Ik koos samen met mijn partner voor het 9 weken programma. Hij is getrouwd geweest met een narcist. Dat had ik het eerste jaar helemaal niet in de gaten. Hij al evenmin. Met wat Googelen kwam ik op narcisme en herkende de eigenschappen door wat mijn partner al vaker vertelde over zijn ex. En ik herkende in een blog dat mijn partner mij soms echt niet oké behandelt – “gek” doet – terwijl hij een hele lieve vent is.

Om verder te komen, de ontstane problemen tussen ons en in ons gezin een stap verder te brengen naar harmonie (super lastig), heb ik hem voorgesteld het programma te doen. Hij is daardoor gaan geloven dat zijn ex een narcist is en heeft meer afstand genomen van haar. Dat geloof is er nog steeds niet 100%, hij trapt nog regelmatig in haar vallen. Dat belast ons gezin nog steeds. Maar lang niet meer zo hevig als eerst. Het is voor mij als partner van een slachtoffer makkelijker te zien, maar dat betekent niet dat hij het ook allemaal ziet.”

“Ik deed een het programma omdat ik veel gedoe met ex-vrouw had en vermoeden van narcisme bij haar. Ik ben door de boost bewuster geworden in handelen met m’n ex-vrouw. De theorie helpt m’n nieuwe pater en mijzelf om wat er gebeurt beter te bespreken en een plek te geven. Ik had veel aan het bespreken van de drama-driehoek theorie. Deze hebben mijn partner en ik samen veel besproken en toegepast. Hij geeft veel inzicht in de relatie naar m’n ex, m’n kinderen en is ook toepasbaar in de relatie tussen m’n nieuwe partner en mij. Daarnaast gedraag ik me zo veel mogelijk als een steen (ondanks dat het gevecht aangaan soms verleidelijk is.).

Ik raad anderen zeker aan het programma te doen omdat de omgang met een narcistische partner een flinke, vaak pijnlijke kluif is waarin je jezelf hulp moet gunnen van een deskundige derde. Willy is die deskundige. Haar begeleiding is prettig en goed. Toegankelijk, deskundig. Zij combineert eigen, persoonlijke ervaring met heel veel relevante theorie en praktijkvoorbeelden. Met haar begeleiding sta je er niet alleen voor, kom je veel beter beslagen ten ijs en wordt de omgang met de narcist minder belastend.”

De opbouw van de onlinetraining


Les één: Weet wat te doen rondom het contact

In deze les krijg je een duidelijk beeld wat te doen voor, tijdens en na het contact met de narcist. Je wordt je bewust van wat je al doet én wat je nog mag aanscherpen om de regie te nemen.


Extra les: Over narcisme

Deze extra les geeft je uitgebreide informatie over narcisme in het algemeen en in relaties. Hoe meer je over narcisme weet en hoe meer je het mechanisme begrijpt, hoe makkelijker je er boven staat. Er niet in meegesleept wordt. Ook voel je steeds duidelijker dat het niet aan jou ligt.


Les twee: Uit het drama van de narcist

Ontdek in deze les hoe de narcist verantwoordelijk is voor wat er in de relatie gebeurd. Hoe hij of zij jou meetrekt in zijn of haar drama en chaos omdat je daardoor gemakkelijker te manipuleren bent. Als je weet hoe dit werkt en begrijpt dat je dit zelf onbewust in stand houdt, heb je de mogelijkheid te kiezen voor ander gedrag. Zodat voorkom je dat je platgewalst wordt en zorg je ervoor dat je kalm blijft, ook als je onder druk wordt gezet.


Les drie: Bewust van vechten vluchten bevriezen

Na deze les begrijp je hoe de stress, die wordt veroorzaakt door het gedrag van je ex-partner, ervoor zorgt dat je gaat vechten, vluchten of bevriezen. Dit zijn, in het contact met een narcist, onhandige reacties omdat ze je tegen werken. Na het ontdekken van jouw voorkeursmanier krijg je de kans dit te veranderen en te blijven staan voor jezelf.


Les vier: Ken jezelf en je grenzen

Een narcist heeft totaal geen respect voor grenzen en zal deze op alle mogelijke wijzen overschrijden. Ondanks dat is het belangrijk je grenzen, jezelf, goed te leren kennen. Alleen dan kun je voorkomen dat ze overschreden worden. Kun je tegengas geven. Deze les helpt je daarbij. Hoe meer je jezelf en je grenzen kent en daarmee meer zelfvertrouwen ontwikkeld, hoe minder je ex je wijs maakt.


Les vijf: Sta voor jezelf

Je plek wordt als gevolg van narcistisch misbruik steeds kleiner. Het is daarom tijd om je plek weer in te nemen. Letterlijk! Met de simpele maar heel doeltreffende oefeningen van deze les zet je je lichaam in om je zelfvertrouwen en kracht een boost te geven. Een effectieve manier om sterk te staan tegenover narcistisch gedrag.


Les zes: Blijf staan bij manipulaties

Een narcist gebruikt veel manipulatietechnieken. Ken ze, doorzie ze, zodat je ziet wat er gebeurt in plaats van te worden meegetrokken in het drama, de chaos. In deze les passeren een groot scala aan manipulatietechnieken de revue, samen met de manieren hoe je ermee omgaat.


Les zeven: Kies je emoties

Dit is een les waarin je Eerste Hulp Bij Drama (EHBD) technieken leert die voorkomen dat je ex je meetrekt in zijn of haar drama en chaos. Zodat je kalm blijft én blijft staan tegenover het dominante en manipulerende gedrag.


Les acht: Neem de regie

Wat is gezond en ongezond gedrag in contact met je narcistische ex? Als je dat weet en toepast, pak je de regie. Breek je los. Dat geeft je de tijd en energie om dingen voor jezelf op te pakken zoals bewegen en hobby’s. Voor een gezonde levensstijl. Na deze les weet je wat wel of niet te doen.


Les negen: Kies voor rust

Het contact met de narcist levert spanning op. Ervoor, tijdens en erna. Pak het effect op je gemoedsrust, je lichaam, je slaap, je energie, je welzijn, je werkt, je bedrijf etc. aan met de oefeningen van deze les. Je ontlaadt je stress en je spanning en laadt weer energie op. Zodat je je gezonder, meer ontspannen en energieker voelt. Klaar voor het volgende contact en wat er nog meer op je pad komt.


Aanvullende les: de checklist

De checklist is een hulpmiddel en spiekbriefje om de regie te nemen en houden voor, tijdens en na het contact. Met behulp van het stappenplan hoef je niet steeds in de lesstof te duiken, maar haal je wel alles uit de kast om los te breken van de narcist. Om je eigen leven te leven. In rust. In vrijheid. Zoals jij dat wilt.


Deelnemers over het zelfstandig te volgen programma

“Ik heb veel geleerd over het belang van zorgen voor mijzelf en welke houding ik het beste kan aannemen in de rechtszaak binnenkort. Ik voel me rustiger, gesterkt, gesteund.”

“Ik heb handvatten gekregen in de omgang met mijn ex, over hoe ik bij mezelf kan blijven én hoe ik herstel na het contact. Ik heb veel geleerd, de praktijk moet uitwijzen of het lukt, ik zie in ieder geval minder op tegen de confrontaties met mijn ex.”

Kies je voor het programma, dan kies je voor:

💠 narcisme nog beter te doorzien; de mechaniek erachter nog beter te begrijpen
💠 het veranderen van je eigen gedrag in jouw voordeel als je met narcistisch gedrag te maken hebt
💠 het voorkomen dat je dingen doet of zegt die je helemaal niet wilt
💠 het nog beter leren kennen van jezelf en je grenzen
💠 het ontdekken wat je wel of juist beter niet doet in het contact
💠 goed voorbereiden op het contact zodat je niet meegetrokken wordt in het gedrag, maar er boven staat
💠 het inzetten van je lichaam zodat je écht blijft staan tegenover dominant, manipulatief gedrag
💠 sneller ingrijpen als je wordt gemanipuleerd omdat je dit door te luisteren naar je lichaam sneller herkent
💠 effectief spanning en stress kwijt raken die ontstaan door het contact
💠 heel gemakkelijk weer opladen

Je neemt de regie over je leven terug. Dat geeft rust, ruimte en de vrijheid je eigen leven te leven

Door los te breken, kies je voor jezelf!

Deelnemers over het 9 weken programma met begeleiding

“Ik volgde Willy al een tijdje op LinkedIn en liep tegen een paar dingen aan waarvan ik niet goed wist wat ik ermee aan moest en heb daarom het 9 weken programma gedaan. Ik voel me daardoor weer wat ‘steviger staan’. Ik besef dat ik in de loop der jaren ben gegroeid in het ‘omgaan met’. Dat sterkt mij. Ik had veel aan de manier waarop ik het gesprek kan stoppen, het op een andere manier kijken naar mijn ex en de oefeningen om sterker in mijzelf te staan. Alles wat ik geleerd heb, trekt de boel wat ‘breder’ en relativeert ook enigszins. Hierdoor kom ik er wat ‘zakelijker’ in te staan, wat heel goed kan helpen.

Willy reageert lekker concreet, echt op mijn vraag. Ik raad anderen zeker aan dir programma te doen. Ook al weet je al veel over narcisme en het ‘omgaan met’, dan kun je met concrete vragen weer nét een stuk steviger komen te staan, voor jezelf maar ook zeker voor je kinderen.”