Herken je dit?

Ik loop nog altijd op mijn tenen in contact met mijn ex. Bij een app staat mijn hart stil. Als ik met hem praat, zit ik soms letterlijk te shaken. Het vliegt alle kanten op; paaien, beledigingen, complimenten, beschuldigingen, bangmakerij en alles wat ertussen is. We zitten in een spiraal. Ik wil dit niet meer. Wil niet meer in de war gebracht worden, meegesleurd worden in het drama. Verstandelijk weet ik hoe het werkt, maar het lukt me nog niet.

Je wilt sterk blijven staan bij narcistisch gedrag

 • Je wilt niet langer worden overruled, gemanipuleerd.
 • Je bent er klaar mee om onzeker en klein te worden gemaakt door leugens, bedrog, verwarring.
 • Je wilt dat de stroom aan verwijten, kritiek, beschuldigingen stopt.
 • Je wilt ook sterk blijven staan en niet zwichten voor aardig, attent, berouwvol gedrag.

Je wilt niet alleen weten wat te doen, maar ook zorgen dat het lukt!

Deelnemers over de groepstraining

“Het is fijn de andere deelnemers en Willy te leren kennen. Ik heb veel geleerd over het belang van zorgen voor mijzelf en welke houding ik het beste kan aannemen in de rechtszaak binnenkort. Ik voel me rustiger, gesterkt, gesteund. Het is fijn dat er anderen zijn die het ook meemaken. Ik weet daardoor dat ik er ook wel weer kom. Willy zorgde ervoor dat de theorie werd opgepakt in combinatie met wat er zich qua gesprek voordeed. Dat is goed.”

“Ik heb handvatten gekregen in de omgang met mijn ex, over hoe ik bij mezelf kan blijven én hoe ik herstel na het contact. Ik heb veel geleerd, de praktijk moet uitwijzen of het lukt, ik zie in ieder geval minder op tegen de confrontaties met mijn ex. Willy’s begeleiding is warm, fijn, professioneel. Er is tijd voor ieders verhaal. Willy haakt daar op in, stelt goede vragen en neemt ons mee in fijne oefeningen. De dag was goed verzorgd.”

“De training heeft mij inzicht gegeven en herkenning. Ik herken nu in het gedrag van mijn kinderen het ouder verstotingssyndroom. Dat heb ik meegenomen, net als bepaalde zinnen die ik kan gebruiken in het contact met mijn ex en mijn kinderen. Het programma van de training is goed. Er was voldoende ruimte voor persoonlijke vragen. Het is een feest om je ervaringen te delen met personen die weten wat het is!  Willy is een warm en betrokken persoon, je voelt je thuis bij haar.”

voor jezelf kiezen

“In de training krijg je praktische tips om om te gaan met een narcistische ex en handvatten om zelf de regie te nemen. Ik heb geleerd dat ik dat kan doen door een sterke houding aan te nemen, de regie te nemen en manipulatietechnieken te doorzien. Ik was beste een beetje zenuwachtig, maar ben nu rustig, heb meer vertrouwen. Het is fijn met anderen te praten. Dat geeft ook kracht. Willy’s begeleiding is energiek, positief en met een duidelijke uitleg. Een fijne interactie en genoeg ruimte voor eigen inbreng.”

“Na de training voelde ik me heel sterk toen ik om tafel moest met mijn ex-partner om, onder begeleiding, te praten over hoe we verder komen met het ouderschapsplan. Ondanks dat hij me bleef beschuldigen, bleef ik rustig. Toen hij werd gestopt door de begeleiders, is hij weggelopen. Ze hebben aangegeven dat hij ‘niet bemiddelbaar’ is, waardoor het 6 maandentraject om samen het ouderschapsplan op te stellen niet doorgaat. Ik had op hen een goede indruk gemaakt; niet ‘labiel’ zoals hij wilde voorspiegelen. Dat lukte hem niet dankzij de training. Mijn complimenten daarvoor.”

de narcist verslaan

Neem de regie over je leven weer terug

Zonder regie gaat die ander over je grenzen. Raak je jezelf nog meer kwijt. Loop je voortdurend op eieren over wat hij of zij nu weer gaat doen. Het kost je je zelfvertrouwen, het vertrouwen in anderen, je gezondheid.

Jij kunt het tij keren door grenzen te stellen aan narcistisch gedrag. Door het spel te leren spelen. Door sterk te leren staan tegenover je narcistische ex. Je kunt hem of haar niet veranderen. Het ligt bij jou.

Ik leer jou in deze training de spelregels, zodat je in ieder geval kans maakt

Als je de regels kent en toepast, geeft je dat meer zelfvertrouwen. Sta je kalmer en rustiger in het contact. Als je jezelf versterkt, neemt de impact af. Dat alles geeft meer rust en ruimte in je hoofd, in je lijf, in je leven.

Denk eens aan de vrijheid en energieboost die dat geeft!

Kom de spelregels leren en toepassen. Kom jezelf versterken in de training. Fysiek, emotioneel en mentaal.

Deelnemers over de maatwerktraining

“Kom naar de maatwerktraining voor dat punt waar je staat. Ga erheen, je komt een stap verder. Het heeft absoluut meerwaarde. Het geeft mij stevigheid en duidelijkheid. Willy sluit supergoed aan bij waar je staat, waar je voor komt. Het maakt niet uit in welke proces je zit. Doe het gewoon. Herkenning. Erkenning. Tips. Tools. Het is niet eng. Het is gelijkwaardig, respectvol. Het is eerder ontspannend dan spannend.”

“Ik hoopte in de maatwerktraining te ervaren dat ik op de goede weg ben. Ik weet nu dat dat zo is. Ik mag hem nog meer negeren, trager reageren. De maatwerktraining geeft je handvatten om je te sterken tegen verbale narcistische aanvallen. Het heeft me steun gebracht en inzicht. Dat is goed, want ik kijk op tegen wat er nog gaat komen, ook voor de kinderen. Willy begeleidt de training ontspannen. Er is begrip en dat stelt me op mijn gemak.”

“De maatwerktraining is een weg  van wederzijdse her- en erkenning die jouw werkwijze en je kwaliteit van coaching zo waardevol en compleet maakt. Zo heb ik het tenminste ervaren. Dank je wel voor alles! wat ik van je mocht ontvangen.”

“De reden van het volgen van de maatwerktraining is dat ik nog steeds, na veel lezen, behoefte heb aan praten met mensen die kennis hebben over narcisme en niet te dichtbij staan. Ben over andere dingen gaan nadenken, dieper. De training heeft me geleerd om dingen op voorhand te bedenken en erover te denken. Ook de oefeningen zijn wel nuttig. Het zou nog fijn geweest zijn als er in België een groepsgesprek of zo had kunnen plaatsvinden. Een soort hulpgeroep. Willy’s begeleiding was zeker goed, maar hoe dat in woorden uit te drukken, daar ben ik niet zo goed in.”

Je leert in de training:

 • heel veel over narcisme
  – in het algemeen
  – in een relatie
  – wat de gevolgen zijn
  – hoe je kunt herstellen
 • de drie fases om sterk te staan in contact:
  – fase één: de voorbereiding: deze helpt je om staande te blijven in het contact
  – fase twee: het contact zelf: tips en trucks om je niet mee te laten slepen
  – fase drie: na het contact; een heel belangrijke fase die helpt om rechtop te blijven staan in dit alles
 • uit het drama, de chaos, van de narcist te blijven; waardoor je dicht bij jezelf blijft
 • jezelf en je grenzen beter kennen; dit maakt je minder manipuleerbaar
 • te staan voor jezelf; meer en meer je eigen plek weer in nemen
 • de regie terug nemen; zodat jij de richting van het gesprek bepaalt
 • te blijven staan bij manipulaties; dit helpt je er niet in mee te gaan, voorkomt dat je overruled wordt
 • je emoties te regelen; zodat je er rustig blijft en de regie houdt
 • hoe je de opgebouwde stress kwijtraakt en hoe je weer oplaadt; zodat je rust vindt in je hoofd, je lijf, je leven

Na de training ontvang je een checklist waarmee je alle stappen heel gemakkelijk kunt volgen en nemen.

Stel je eens voor wat een kracht en zelfvertrouwen dit geeft

Veiligheid staat voorop.
Tijdens de training, maar ook vooraf.
In de mailwisseling en op de factuur komen de woorden ‘narcisme’ en ‘scheiden’ niet voor.
In de training zelf wel.

Je kunt om de training te volgen kiezen uit onderstaande varianten: