Herken je dit?

 • Ik loop nog altijd op mijn tenen in contact met mijn ex.
 • Bij een app staat mijn hart stil.
 • Al ver voor het contact wordt het onrustig van binnen.
 • Als ik met hem praat, zit ik soms letterlijk te shaken.
 • Het vliegt alle kanten op; paaien, beledigingen, complimenten, beschuldigingen, bangmakerij en alles wat ertussen is. We zitten in een spiraal.
 • Verstandelijk weet ik hoe het werkt, maar het lukt me nog niet sterk te blijven staan of maar een tijdje.

En denk je ook: ik wil dit niet meer. Wil niet meer in de war gebracht worden, meegesleurd worden in het drama. Ik ben aan de beurt.

Je wilt sterk blijven staan bij narcistisch gedrag

 • Je wilt niet langer worden overruled, gemanipuleerd.
 • Je bent er klaar mee om onzeker en klein te worden gemaakt door leugens, bedrog, verwarring.
 • Je wilt dat de stroom aan verwijten, kritiek, beschuldigingen stopt.
 • Je wilt ook sterk blijven staan en niet zwichten voor aardig, attent, berouwvol gedrag.
 • Je wilt het aandeel van je ex in je leven drastisch verminderen.

Je wilt niet langer alleen weten wat te doen, maar ook zorgen dat het lukt!

Deelnemers over de onlinetraining

“Ik heb veel geleerd over het belang van zorgen voor mijzelf en welke houding ik het beste kan aannemen in de rechtszaak binnenkort. Ik voel me rustiger, gesterkt, gesteund.”

“Ik heb handvatten gekregen in de omgang met mijn ex, over hoe ik bij mezelf kan blijven én hoe ik herstel na het contact. Ik heb veel geleerd, de praktijk moet uitwijzen of het lukt, ik zie in ieder geval minder op tegen de confrontaties met mijn ex.”

“In de training krijg je praktische tips om om te gaan met een narcistische ex en handvatten om zelf de regie te nemen. Ik heb geleerd dat ik dat kan doen door een sterke houding aan te nemen, de regie te nemen en manipulatietechnieken te doorzien. Ik ben nu rustig, heb meer vertrouwen.”

de narcist verslaan

Neem de regie over je leven weer terug

Zonder regie gaat die ander over je grenzen. Raak je jezelf nog meer kwijt. Loop je voortdurend op eieren over wat hij of zij nu weer gaat doen. Het kost je je zelfvertrouwen, het vertrouwen in anderen, je energie, je gemoedsrust, je gezondheid.

Jij kunt het tij keren door grenzen te stellen aan narcistisch gedrag. Door het spel te leren spelen. Door sterk te leren staan tegenover je narcistische ex. Je kunt hem of haar niet veranderen. Het ligt bij jou.

Ik leer jou in deze training de spelregels, zodat je in ieder geval kans maakt

Als je de regels kent en toepast, geeft je dat meer zelfvertrouwen. Sta je kalmer en rustiger in het contact. Als je jezelf versterkt, neemt de impact af. Dat alles geeft meer rust en ruimte in je hoofd, in je lijf, in je leven.

Denk eens aan de vrijheid en energieboost die dat geeft!

Kom de spelregels leren en leren toepassen. Kom jezelf versterken in de training. Fysiek, emotioneel en mentaal. Zodat je blijft staan!

Deelnemers over de maatwerktraining

“Kom naar de maatwerktraining voor dat punt waar je staat. Ga erheen, je komt een stap verder. Het heeft absoluut meerwaarde. Het geeft mij stevigheid en duidelijkheid. Willy sluit supergoed aan bij waar je staat, waar je voor komt. Het maakt niet uit in welke proces je zit. Doe het gewoon. Herkenning. Erkenning. Tips. Tools. Het is niet eng. Het is gelijkwaardig, respectvol. Het is eerder ontspannend dan spannend.”

“Ik hoopte in de maatwerktraining te ervaren dat ik op de goede weg ben. Ik weet nu dat dat zo is. Ik mag hem nog meer negeren, trager reageren. De maatwerktraining geeft je handvatten om je te sterken tegen verbale narcistische aanvallen. Het heeft me steun gebracht en inzicht. Dat is goed, want ik kijk op tegen wat er nog gaat komen, ook voor de kinderen. Willy begeleidt de training ontspannen. Er is begrip en dat stelt me op mijn gemak.”

“De maatwerktraining is een weg  van wederzijdse her- en erkenning die jouw werkwijze en je kwaliteit van coaching zo waardevol en compleet maakt. Zo heb ik het tenminste ervaren. Dank je wel voor alles! wat ik van je mocht ontvangen.”

“De reden van het volgen van de maatwerktraining is dat ik nog steeds, na veel lezen, behoefte heb aan praten met mensen die kennis hebben over narcisme en niet te dichtbij staan. Ben over andere dingen gaan nadenken, dieper. De training heeft me geleerd om dingen op voorhand te bedenken en erover te denken. Ook de oefeningen zijn wel nuttig. Het zou nog fijn geweest zijn als er in België een groepsgesprek of zo had kunnen plaatsvinden. Een soort hulpgeroep. Willy’s begeleiding was zeker goed, maar hoe dat in woorden uit te drukken, daar ben ik niet zo goed in.”

Je leert in de training:

 • heel veel over narcisme zelf
  – in het algemeen en in een relatie
  – wat de gevolgen zijn hoe je kunt herstellen
 • de drie fases om sterk te staan in contact:
  – fase één: de voorbereiding: deze helpt je om staande te blijven in het contact
  – fase twee: het contact zelf: tips en trucks om je niet mee te laten slepen
  – fase drie: na het contact; een heel belangrijke fase die helpt om rechtop te blijven staan in dit alles
 • met simpele doeltreffende oefeningen uit het drama, de chaos, van de narcist te blijven; waardoor je dicht bij jezelf blijft, kalmer en rustiger blijft
 • jezelf en je grenzen beter kennen; dit maakt je minder manipuleerbaar
 • te staan voor jezelf; meer en meer je eigen plek weer in nemen, je leven weer van jou te maken
 • de regie terug nemen; zodat jij de richting van het gesprek bepaalt en de uitkomst
 • te blijven staan bij manipulaties; dit helpt je er niet in mee te gaan, voorkomt dat je overruled wordt
 • je emoties te regelen; zodat je er rustig blijft en de regie houdt
 • hoe je de opgebouwde stress kwijtraakt en hoe je weer oplaadt; zodat je rust vindt in je hoofd, je lijf, je leven

Na de training ontvang je een checklist; een superhandige spiekbrief en hulpmiddel waarmee je alle stappen heel gemakkelijk kunt oppakken. Om te oefenen, de spier te kweken zodat je het daarna kunt inzetten tegenover je ex-partner.

Stel je eens voor wat een kracht en zelfvertrouwen dit geeft

Je kunt om de training te volgen kiezen uit onderstaande varianten: