communiceren met een narcist

Je wilt sterk blijven staan bij narcistisch gedrag

Niet alleen weten wat te doen, maar zorgen dat het lukt!

Je wilt niet langer worden overruled. Niet langer onzeker worden gemaakt door leugens, bedrog, verwarring. Door de stroom aan verwijten, kritiek, beschuldigingen. Of juist door aardig, attent, berouwvol gedrag.

Je wilt sterk, kalm, zakelijk, zelfs laconiek blijven.

Jij hebt de regie!

Zonder regie gaat die ander over je grenzen. Raak je jezelf nog meer kwijt. Loop je voortdurend op eieren over wat hij of zij nu weer gaat doen. Het kost je je zelfvertrouwen, het vertrouwen in anderen, je gezondheid.

Jij kunt het tij keren door grenzen te stellen aan narcistisch gedrag. Door het spel te leren spelen. Door sterk te leren staan tegenover je narcistische ex. Je kunt hem of haar niet veranderen. Het ligt bij jou.

Het antwoord ligt in jouw gedrag

“Het is fijn de andere deelnemers en Willy te leren kennen. Ik heb veel geleerd over het belang van zorgen voor mijzelf en welke houding ik het beste kan aannemen in de rechtszaak binnenkort. Ik voel me rustiger, gesterkt, gesteund. Het is fijn dat er anderen zijn die het ook meemaken. Ik weet daardoor dat ik er ook wel weer kom. Willy zorgde ervoor dat de theorie werd opgepakt in combinatie met wat er zich qua gesprek voordeed. Dat is goed.”

Daphne

“Ik heb handvatten gekregen in de omgang met mijn ex, over hoe ik bij mezelf kan blijven én hoe ik herstel na het contact. Ik heb veel geleerd, de praktijk moet uitwijzen of het lukt, ik zie in ieder geval minder op tegen de confrontaties met mijn ex. Willy’s begeleiding is warm, fijn, professioneel. Er is tijd voor ieders verhaal. Willy haakt daar op in, stelt goede vragen en neemt ons mee in fijne oefeningen. De dag was goed verzorgd.”

Barbara