loskomen van een narcist

Herken jij dit?

Je partner leek zo ideaal, zo liefdevol, in het begin van jullie relatie. Helaas werd zijn of haar gedrag na verloop van tijd onderuithalend. Liegen, de feiten omdraaien, jou en anderen overal de schuld van geven, denigreren, bekritiseren. Afgewisseld met het liefdevolle gedrag.

Rond en na de scheiding escaleerde zijn of haar gedrag. Traineren. Macht uitoefenen via financiële middelen, de kinderen en/of omstanders. Stalken.

Dit is nog maar een kleine greep van het gedrag

Narcistisch misbruik, tijdens en na je relatie, heeft grote consequenties voor jezelf, je gezin, je sociale leven, je werk, je bedrijf etc. Zorg dat je weet wat het is, dat je weet hoe je goed herstelt. Ik vertel je erover in mijn E-book.

Schrijf je in voor mijn Tips & Inspiratiemail en ontvang het E-book gratis. Ontvang ook de mini-workshop ‘De focus op jezelf’. Het heeft nu lang genoeg om die ander gegaan.

Schrijf je hieronder in

“Ik ben sinds een jaar erachter dat mijn ex een” verborgen narcist” is.  Ik heb er 6 jaar voor nodig gehad om over hem heen te komen. Ik ben vreselijk depressief geweest na de relatie en mezelf totaal kwijtgeraakt door het “op eieren lopen.” Het mooiste wat jij in je boek zegt, is dat het eigenlijk het beste is wat je is overkomen omdat er geen betere manier is om jezelf te leren kennen na narcistisch misbruik.
Het is afschuwelijk hoe diep je moet gaan, maar je leert jezelf wel echt kennen. Je moet wel helemaal jezelf binnenstebuiten keren om te begrijpen wat er allemaal gebeurt is in zo’n relatie en vooral de grenzen die je over bent gegaan. Ik ervaar nog steeds ups en downs in de verwerking, maar ben al veel sterker dan voorheen gelukkig. Ik ben je dankbaar voor die woorden.”
Lieneke
“Bedankt voor het sturen van je e-book. Erg waardevol en een feest van herkenning voor iedereen die nog twijfelt aan het gedrag van zijn of haar partner in een dergelijke relatie.  Ik beveel het zeker aan bij mensen die jouw adviezen goed kunnen gebruiken.”
Lisanne

Niet om een diagnose te stellen

Het E-book is niet bedoeld om een diagnose te stellen, een etiket te plakken, als stok te om mee te slaan.

Het gaat er om dat jij het destructieve gedrag herkent, dat je adequaat kunt reageren. Dat je niet (verder) beschadigd raakt. Kennis is macht.  Het maakt je weerbaar(der) en veerkrachtig(er).

Het doel is dat jij je leven in vrijheid kunt genieten! 

“Uw e-boek was voor mij erg herkenbaar. Ik kon de stappen volgen dat ik eigenlijk al had genomen. Voor mij was het een bevestiging dat, ondanks alle tegenslagen, dat ik in mijn leven heb gehad, ik toch de juiste stappen heb genomen en goed op weg ben. Het geef ook rust in mijn hoofd om deze bevestiging te voelen. Ik denk dat zo’n e-boek een eye-opener is en een juiste stap in de goede richting, een duwtje in de rug zou ik zeggen. Zeker aan te raden voor vrouwen die aan zichzelf twijfelen en onzeker over zichzelf zijn na hun scheiding door narcisme.”

Dulce

“Ik heb onwijs veel aan je. Bizar wat er allemaal gebeurt. Alles herken ik ineens. Anderen zeggen het wel tegen me, maar nu ik het bij jou lees, komt het echt binnen. Er gaat een waanzinnige beerput open, maar het is goed. Door jouw mailtjes ben ik overeind gebleven. Ik heb er zo veel aan. Ze zijn mijn steun, mijn boom.”

Helen