reiki in mijn praktijk

Waarom Reiki helpt bij het herstellen van narcistisch misbruik

‘Wat mij enorm heeft geholpen na mijn scheiding, was Reiki’ zegt een koorlid tegen me na mijn relatiebreuk die me al tijden parten speelde, zeker met het zingen van bepaalde nummers. Ze vertelde me wat Reiki is, wat het doet, maar ik had er op dat moment nog geen oren naar. 

Heel bijzonder

Jaren later kwam het onverwachts weer op mijn pad en herinnerde ik me haar woorden. Nu was het voor mij wel het moment daar om de opleiding ‘Reiki 1 en meer’ te volgen. Het waren heel bijzondere dagen. Het mogen ervaren van de Reiki-energie, hoe deze wordt ‘aangezet’, het leren geven ervan en het mogen ontvangen. Het voelde allemaal heel speciaal.

Ook de kat vond het heerlijk

Ik gebruikte het voor mezelf en voor mijn kinderen. Bij buikpijn, als ze gevallen waren. Ze vonden het fijn. Vroegen erom. Ook de kat vond het heerlijk. Soms gaf ik een vriend of vriendin een behandeling. En langzaam maar zeker ook cliënten.

Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze, een helingsmethode, die het zelfhelend vermogen stimuleert. De grondlegger is Mikao Usui, een Japanse zen boeddhist. Door middel van handoplegging of via een afstand behandeling wordt universele energie doorgegeven. Het woord Reiki betekent letterlijk universele levensenergie.

Energie kan weer vrij stromen

Door fysieke, mentale, emotionele, energetische en zelfs spirituele blokkades kan je energie niet vrij stromen en kun je allerlei klachten ontwikkelen. Met Reiki neem je de blokkades weg en kan de energie weer vrij stromen. Daarbij zorgt het ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Het zorgt ervoor dat je zelfhelend vermogen op een zachte en liefdevolle manier wordt versterkt. Het versterkt het immuunsysteem, verlicht pijn en is ook geschikt voor preventie van klachten.

Reiki werkt op die manier helend. Het mooie is dat je er niet eens in hoeft te geloven. Het werkt toch wel. Dieren geloven er ook niet in, toch heeft het bij hen effect.

Rust en ontspanning

Reiki brengt rust en ontspanning in je autonoom zenuwstelsel waardoor je lichaam en geest in balans en tot rust komen. Door Reiki kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. Het brengt je dichter bij jezelf en dichter bij je intuïtie.

Een Reiki behandeling ontvangen is tijd nemen voor jezelf, even niets doen en omringd worden door liefdevolle aandacht. Oosterse geneeskunde is hier ook met name voor bedoeld: zorg voor jezelf zodat ziekte minder of geen kans krijgt.

Alternatieve geneeswijze

Voor Reiki is, net als voor vele andere alternatieve geneeswijzen, geen wetenschappelijk ‘bewijs’. Wel is er veel onderzoek naar gedaan en de praktijk wijst uit dat Reiki werkt. Het is geen vervanger van de reguliere geneeskunde, maar wel een aanvulling erop.

Waardevolle aanvulling

Reiki is een waardevolle aanvulling op het Breek Vrij & Floreer traject. Juist in verband met het verhogen van je rust, je ontspanning en je welzijn. Narcistisch gedrag veroorzaakt namelijk langdurige stress waardoor je autonoom zenuwstelsel je aanzet tot vechten, vluchten of bevriezen.

Dat heeft enorm veel negatief effect op je welzijn, in alle facetten. Zo lang je stress ervaart, ben je niet goed verbonden met je zelf en is het lastig stappen voor en naar jezelf te zetten.

Een extra boost

Dat is zonde als je het traject volgt, want daar doe je het juist voor! Daarom werken we in en tussen de sessies aan het terugdringen van stress, aan het vinden van rust en aan je weer veilig voelen. Reiki geeft dat, naast oefeningen om je autonoom zenuwstelsel te ontspannen, een extra boost. Ik heet je van harte welkom in het traject om het totaal effect te ervaren van rust, ontspanning en groei naar je ware, blije en vrije zelf. Naar fijne, veilige en gelijkwaardige verbindingen waarin je jezelf mag zijn.

Wil je reageren op dit artikel? Graag. Weet dat het openbaar staat. Je reactie dus ook. Je kunt altijd onder een andere naam reageren. Je mailadres wordt nooit zichtbaar gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *