Wat ben ik blij dat Reiki terug is in mijn praktijk

‘Wat mij enorm heeft geholpen na mijn scheiding, was Reiki’ zegt een koorlid tegen me na mijn relatiebreuk die me al tijden parten speelt, zeker met het zingen van bepaalde nummers. Ze vertelt me wat Reiki is, wat het doet, maar ik heb er op dat moment nog geen oren naar. Ik laat het voor wat het is. 

Heel bijzonder

Jaren later komt het onverwachts weer op mijn pad en herinner ik me haar woorden. Nu is voor mij wel het moment daar om de opleiding ‘Reiki 1 en meer’ te volgen. Het zijn heel bijzondere dagen. Het mogen ervaren van de Reiki-energie, hoe deze wordt ‘aangezet’, het leren geven ervan en het mogen ontvangen. Het voelt allemaal heel speciaal.

Ook de kat vindt het heerlijk

Ik gebruik het voor mezelf en voor mijn kinderen. Bij buikpijn, als ze gevallen zijn. Ze vinden het fijn. Vragen erom. Ook de kat vindt het heerlijk. Soms geef ik een vriend of vriendin een behandeling. Daar blijft het bij.

Een goeroe die zich God voelt

Het is genoeg voor mij om er zo mee om te gaan. Ik voel geen behoefte om de Reiki 2 opleiding te gaan volgen. Dat komt ook door de Reiki master. Hij voelt niet veilig aan en ik ben niet de enige die dat voelt. Het ‘en meer’ in de titel van de opleiding doelt op kennismaken met meer spirituele zaken. Dat is vooral bedoeld voor de master, blijkt later. Regelmatig moeten we stil zijn, want hij krijgt, in zijn woorden, een lijntje binnen. Waarna een monoloog volgt. Hij noemt zichzelf spiritueel meester, maar gedraagt zich als een goeroe, voelt zich eerder God. Terugkijkend zie ik heel wat narcistische kenmerken. Dat is er dus nog één op mijn pad.

Een warm bad bij Reiki 2

Een paar jaar later komt toch dat moment waarop ik voel dat ik meer wil. Ik vind een vrouwelijke Reiki master. Wat een fijn mens. Gewoon lekker down to earth. Wat een super weekend heb ik bij haar en de groep. Een warm bad. Reiki 2 betekent een nog sterkere Reiki-energie kunnen geven. Ook op afstand. We oefenen dit met elkaar en ervaren het echt. Zo tof!

Hocus pocus

Ik trek de stoute schoenen aan en introduceer het in mijn praktijk. Dat levert helaas veel negatieve reacties op. Die hocus pocus hoeven ze niet. Ze geven mij het gevoel dat ik zo goed ken; het gevoel van het niet goed doen, en dus niet goed zijn. Ik stop er snel weer mee. Heel jammer. Zoveel mensen hebben daardoor jarenlang het goede effect van Reiki moeten missen.

Hoe werkt het ook alweer?

Ik ben het gebruik ervan zelfs een beetje vergeten, tot een kennis aangeeft dat ze ziek is en bang voor een longontsteking. Of ik licht en liefde kan sturen. Voor ik er erg in heb, bied ik een Reiki behandeling op afstand aan. Dat wil ze graag. Ik geef hem ook graag, maar moet wel even uitzoeken hoe het ook alweer werkt.

Een heel apart gevoel

Ik ga er voor zitten, maak contact met haar, start met geven en voel gelijk de energie door mij heen stromen. Het doet het nog! Na verloop van tijd ervaar ik een heel apart gevoel. Er komt een stilte over me heen, een rust. Dat heb ik lang niet meer gevoeld. Wat fijn! Ik voel me er super door en mijn kennis voelt zich ook een stuk beter. Hoe gaaf is dat!

Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze, een helingsmethode, die het zelfhelend vermogen stimuleert. De grondlegger is Mikao Usui, een Japanse zen boeddhist. Door middel van handoplegging of via een afstand behandeling wordt universele energie doorgegeven. Het woord Reiki betekent letterlijk universele levensenergie.

Energie kan weer vrij stromen

Door fysieke, mentale, emotionele, energetische en zelfs spirituele blokkades kan je energie niet vrij stromen en kun je allerlei klachten ontwikkelen. Met Reiki neem je de blokkades weg en kan de energie weer vrij stromen. Het zorgt ervoor dat je zelf genezend vermogen op een zachte en liefdevolle manier wordt versterkt. Reiki kan op die manier helend werken.

Rust en ontspanning

Het brengt rust en ontspanning. Zorgt dat je je gelukkig en gezond voelt. Voor Reiki is, net als voor vele andere alternatieve geneeswijzen, geen wetenschappelijk ‘bewijs’. Wel is er veel onderzoek naar gedaan en de praktijk wijst uit dat Reiki werkt. Het is geen vervanger van de reguliere geneeskunde, maar wel een aanvulling erop.

Waardevolle aanvulling

Reiki is een waardevolle aanvulling op het Kies voor jezelf! programma. Juist in verband met het verhogen van je rust, je ontspanning en je welzijn. Narcistisch gedrag veroorzaakt langdurige stress. Dat heeft enorm veel negatief effect op je welzijn; zowel fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch als spiritueel.  Zo lang je stress ervaart, ben je niet goed verbonden met jezelf. Is het lastig stappen voor en naar jezelf te zetten.

Een extra boost

Dat is zonde als je dit programma volgt, want daar doe je het juist voor! Daarom werken we in en tussen de sessies aan het terugdringen van stress, aan het vinden van rust, aan je weer veilig voelen. Reiki geeft dat een extra boost. Ik heet je van harte welkom in het programma om het totaal effect te ervaren van rust, ontspanning en groei naar je ware, blije en vrije zelf.

Wil je reageren op dit artikel? Graag. Weet dat het openbaar staat. Je reactie dus ook. Je kunt altijd onder een andere naam reageren. Je mailadres wordt nooit zichtbaar gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *